HomePelotonpraatOok heuglijk Mathieu-nieuws: Duif Mathieu zorgt voor nageslacht dat op een unieke...

Ook heuglijk Mathieu-nieuws: Duif Mathieu zorgt voor nageslacht dat op een unieke manier getraind zal worden

Op deze Omloop-dag geen Mathieu van der Poel aan de start, maar uit het dierenrijk is er wel mooi nieuws van de duif die naar MVDP is vernoemd en een eigen Strava-account heeft...

We hadden op deze Omloop-zaterdag natuurlijk liever over de echte Mathieu geschreven, maar het verhaal is bekend: hoewel hij in Spanje druk aan het trainen is, kan-ie nog niet in wedstrijdverband uitkomen vanwege z'n rugproblemen.

Maar gelukkig zit duif Mathieu niet stil. In augustus kwam-ie (of ze, blijkt nu..) in het nieuws omdat z'n baasje (heet dat zo in de duivenwereld?) Tijs van der Hulst de duif een Strava-account gaf en we de vluchten van het beestje dus op de voet konden volgen.

Maar Duif Mathieu zit ook op andere gebieden niet stil. Mathieu van der Poel zelf en vriendin Roxanne Bertels hebben voor zover wij weten nog geen kinderplannen, maar bij Duif Mathieu zat dat anders.

Een dikke week geleden gaf die Mathieu namelijk geboorte aan een jonkie, die Duif Junior werd genoemd. Waar Mathieu met de wielergenen van vader Adrie en mama Corinne Poulidor een sepciale werd, zal Duif Junior dat ook worden, zoals de echte duivenkenner op het geboortekaartje al zal kunnen zien.

Mathieu en Junior samen in hun nestje op het geboortekaartje. | Beeld: Tijs van der Hulst

Junior gaat namelijk als enige van de 460.000 wedstrijdduiven in Nederland van noord naar zuid gaan vliegen, schrijft baasje Tijs in een ronkend persbericht.

“Een postduif weet vanuit Frankrijk in een rechte lijn zijn hok terug te vinden, maar als je een postduif een paar kilometer ten noorden van het hok loslaat komt hij nooit meer thuis (of heeft er heel veel moeite mee). Duif Junior gaat het compleet anders doen. Duif Junior zal als enige duif in Nederland getraind worden om van noord naar zuid te kunnen vliegen.”

Het uiteindelijke doel is om Duif Junior in mei van dit jaar vanuit Friesland naar z'n nest in Warmond (Zuid-Holland) te laten vliegen.

Uiteraard is dit te volgen op het Strava-account van Duif Junior, want Tijs was er als de kippen bij om ook de jongste telg uit de familie zo'n account te geven. Nu zijn daar alleen nog foto's van het ringen te zien, maar als Junior Mathieu-genen heeft zal hij weldra het luchtruim kiezen!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Strava Duif Junior

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Dit zijn de 10 Nederlanders die in de Tour de France starten (en wat wij van ze verwachten)

Na een Giro vol Nederlands succes en met ook heel veel Nederlanders aan de...

Pogacar deelt heerlijke foto’s van kleine Pogi op heel grote racefiets

Tadej Pogacar staat aan de vooravond van z'n derde Tour de France. De indrukwekkende...

Tour | Let op: favorieten starten al vroeg aan tijdrit (hier lees je de tijden)

Vanmiddag is het dan zover: de mooiste dag van het jaar voor alle wielerfans,...

Tour | Laagvliegen! Alles wat je moet weten over etappe 1: Kopenhagen-Kopenhagen

Parkoers Bij de presentatie van het Tour de France-parkoers in Parijs sprak Kasper Asgreen glasheldere...

Meer zoals dit

Pogacar deelt heerlijke foto’s van kleine Pogi op heel grote racefiets

Tadej Pogacar staat aan de vooravond van z'n derde Tour de France. De indrukwekkende...

Neem deze 5 renners absoluut níét op in je Tourpooltje

Stressen! De periode vlak voor de Tour is voor de renners een spannende tijd...