Bram Tankink over prestatie Tom Dumoulin in UAE Tour: 'Hij liep echt te sukkelen met zijn rug, maar hij vertelde dat het nu beter gaat'

Tom Dumoulin reed in de UAE Tour een uitstekende tijdrit, maar viel in de bergetappes tegen. Bram Tankink vertelt waarom.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Dat deed de ex-prof in De Rode Lantaarn. "Hij had last van zijn rug, zo vertelde hij me", aldus Tankink. "Daarmee liep hij echt te sukkelen. In de tijdrit ging het nog goed, maar dat is relatief kort natuurlijk. Als je dan lang bergop moet, dan wordt het moeilijk. Het ging niet over zijn positie op de fiets, maar hij had gewoon last van zijn rug. Dat kan gebeuren, maar hij baalde er echt enorm van."

Vervolgens ging Tankink nog in op de rol van Dumoulin bij Team Jumbo-Visma. "Hij zit goed in zijn vel, hij is heel blij met zijn rol in de ploeg. Hij krijgt veel ruimte en heeft mentaal alles op orde. Hij heeft daarbij een goede winter gehad, maar dan moeten dit soort dingen niet te veel gebeuren."

"Dan kom je weel snel terug in het verhaal van: het lukt niet meer, het zit constant tegen. Vind ik het nog wel leuk? Ik hoop echt dat hij er dit weekend geen last van heeft in Strade Bianche en dat hij een topprestatie neerzet."

Dumoulin werd in 2017 al eens vijfde in de grindkoers in Toscane. "Hij kan het zeker in Strade Bianche en hij heeft ook nog een enorm goede ploeg. Maar die koers is zo zwaar. Als je ergens problemen aan ondervindt, dan gaat dat daar gewoon bovenkomen. Maar hij zei gelukkig dat het nu beter ging."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos