HomeAchtergrondChristoph Roodhooft steeds optimistischer: 'In een wedstrijd van één dag is er...

Christoph Roodhooft steeds optimistischer: ‘In een wedstrijd van één dag is er veel mogelijk voor Van der Poel, zelfs met beperkte training’

Nog steeds gaan ze bij Alpecin-Fenix voorzichtig om met Mathieu van der Poel, maar manager Christoph Roodhooft klinkt steeds optimistischer over de kopman.

Roodhooft vertelt erover in gesprek met Het Laatste Nieuws. Over het moment dat Van der Poel terugkeert in competitie kan hij echter nog weinig kwijt. De Nederlander verblijft namelijk nog in Spanje om zijn conditie verder op te bouwen. “Het is te vroeg om iets over een rentree te zeggen. Maar Mathieu rijdt nu al een week pijnvrij, of zo goed als.”

“Blijkbaar gaat het nu wel beter met de rug. Vorige week moest hij er nog zijn trainingen voor onderbreken, deze week niet. Misschien is er een omslagpunt bereikt.”

Sinds hij weer in training is, deelt Van der Poel veel van zijn trainingsritten op Strava. Anders dan in andere jaren. “Mathieu zet zijn trainingen nu bewust op Strava. Zet hij er niets op, dan zeggen ze dat hij zich verstopt. Of dat hij zand in de ogen strooit. Dat is wat ze vorig jaar zeiden, nadat hij derde was in Parijs-Roubaix.”

“Mathieu had in de weken ervoor amper getraind en dat stuitte soms op ongeloof. Nu kan iedereen zien wat hij doet. En nu komt daar óók kritiek op. Je kunt moeilijk voor iedereen goed doen.”

Langzaamaan komt het moment dat er knopen doorgehakt moeten worden. Roodhooft hint erop dat het niet lang duurt voordat Van der Poel terugkeert in koers. “Het steekt dat anderen aan het koersen zijn. Ik was vorige week in de UAE Tour. Daar won Mathieu vorig jaar een rit. De Omloop en Kuurne zijn gereden. De Strade Bianche, die hij vorig jaar won. Het is lastig voor hem dat hij daar niet bij is, maar hij is daar ook sterk in.”

Op het WK met Wout van Aert

“Als de komende twee weken goed blijven, zit er wel nog wat van een voorjaar in. Die hoop hebben we”, vervolgt Roodhooft zijn verhaal. En op wat voor niveau dan? Op het niveau om het Wout van Aert meteen lastig te maken? “Ik ga niet zeggen dat Mathieu bij zijn terugkeer meteen goed gaat zijn. Die druk gaan we niet op hem leggen, en op onszelf ook niet.”

Maar toch, Roodhooft komt ook met een voorbeeld van een renner die het wel lukte om meteen goed te zijn. “Greg Van Avermaet reed zijn beste seizoen na een winter waarin hij amper kon trainen. Niet alles is uit te leggen. Er is ook nog zoiets als talent. Dat is ook Mathieu van der Poel. In een wedstrijd van één dag is er heel veel mogelijk voor Van der Poel, zelfs met beperkte training.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...

BK | Philipsen torst de druk van de topfavoriet. Of durft Alpecin-Fenix twee treintjes op te stellen?

Eindelijk! De royale (maar ondertussen onthoofde) sprint op het BK in Middelkerke komt eraan....