Dit is onze top 5 kanshebbers voor Milaan-Sanremo

We hebben in onze glazen bol gekeken en dit zijn wat ons betreft, van 5 naar 1, de topfavorieten voor La Primavera.

van aert pogacar

Een hele hoop renners zijn vanwege een ziektegolf die door het peloton gaat (ouderwetse griep en bronchitis; geen corona..) niet present bij La Primavera zaterdag. Van de renners die wel meedoen, stelden wij een top 5 van grootste favorieten samen. Eens met onze keuze?

5) Tadej Pogacar

Het is niet zijn parcours, maar zelfs als er maar een pukkel als de Poggio vlak voor de meet ligt, kun je niet anders doen Tadej Pogacar in deze doen bij het rijtje met de favorieten zetten. Hij gaar er sowieso een andere koers van maken dan we gewend zijn, vermoeden we!

4) Jasper Philipsen

Van de rappe mannen is Jasper Philipsen een van degene die behoorlijk goed bergop gaat, hetgeen je nodig hebt in Milaan-Sanremo, zeker als dhr. T. Pogacar op het startblad staat. Probleempje is dat hij wel ziek opgaf in Parijs-Nice, maar volgens z'n ploeg is hij voldoende hersteld.

3) Filippo Ganna

Filippo Ganna is natuurlijk een tijdrijder, maar viel dit seizoen ook al een paar keer op door in een wegkoers hard te rijden, ook als het wat meer op explosiviteit aankomt. In eigen land zal het met de motivatie wel goed zitten en wij denken dat hij bij INEOS de vrije hand krijgt, omdat ze met Viviani en Hayter als snelle mannen nu ook weer niet vol op een sprint kunnen inzetten.

Een idyllisch plaatje van Ganna in de Tirreno-Adriatico | Beeld: Cor Vos

2) Caleb Ewan (Update: Mads Pedersen..)

Vorig jaar was hij indrukwekkend op de Poggio, maar kon hij niet voor plek één sprinten vanwege het koersverloop. Dat zou nu uiteraard weer kunnen gebeuren, maar met de klimmersbenen zit het wel weer goed, liet Caleb Ewan al zien door in Kuurne-Brussel-Kuurne met speels gemak de heuveltjes over te komen.

UPDATE: Ook geen Ewan door ziekte.

Maar door ziekte van Jasper Stuyven start Mads Pedersen dan weer wel, dus de wissel is snel gemaakt. Ook en vooral omdat Pedersen in Parijs-Nice rapper sprintte dan Wout van Aert.

1) Wout van Aert

Half brommer, half mens, zei Primoz Roglic over Wout van Aert nadat de Belg z'n Parijs-Nice had gered. Hij zei vlak daarna dat hij zich bij Milaan-Sanremo helemaal zal wegcijferen voor Van Aert. Dus zelfs als bijvoorbeeld Pogi wegrijdt dan zal daar waarschijnlijk Roglic zijn die werk kan opknappen voor de topfavoriet - wat ons betreft dan.

JOKER: Mathieu van der Poel

Met het heuglijke nieuws dat Mathieu van der Poel waarschijnlijk van start gaat, kunnen wij niet anders dan onze joker inzetten. Als Mathieu van der Poel ergens aan de start staat, al is het bij de lokale jeu de bouleswedstrijd in z'n woonplaats, dan móét je daar rekening mee houden. Stop de tijd!