Armstrong: 'Zoals Van der Poel het gat dichtreed op Van Aert en Pogacar...Holy hell!'

Lance Armstrong was na afloop van Milaan-Sanremo geïmponeerd over de rentree van Mathieu van der Poel. "En die heeft, zogezegd, een maand op de bank liggen rusten?"

VDP

In zijn podcast TheMove steekt Armstrong de loftrompet over Mathieu van der Poel. "Deze jongen heeft gouden longen en gouden benen. Voor mij is zijn rentree een van de grote verhalen van deze Milaan-Sanremo. Hij is op het laatste moment toegevoegd aan de startlijst maar hij heeft de afgelopen maand overduidelijk enorm hard getraind. Zijn rug levert blijkbaar ook geen problemen meer op. Het is één ding om in de eerste groep te finishen maar zoals hij het gat dichtreed op Pogacar en Van Aert... Holy hell!"

Volgens voormalig ploegleider Johan Bruyneel is de goede vorm van VDP het resultaat van een nagebootste hoogtestage. "Mathieu van der Poel heeft anderhalve maand perfect kunnen trainen in het zuiden van Spanje. Hij verbleef daar in het hotel van ex-prof Alexander Kolobnev waar hij in een hoogtekamer sliep. Hij heeft dus perfect kunnen trainen en heeft een hoogtestage nagebootst. De renners weten tegenwoordig perfect hoe goed ze zijn. Ook zonder één koers gereden te hebben."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.