Benoot na een goede trainingsweek terug in de E3 Classic: 'Het is de vraag wat de blessure van mijn lichaam heeft gevraagd'

Tiesj Benoot maakt rentree in de E3 Classic na zijn knieproblemen.

Benoot
  • Tiesj Benoot Tiesj Benoot

Begin dit seizoen toonde Tiesj Benoot dat hij in topvorm was met een geweldig optreden in Omloop Het Nieuwsblad. Hij reisde af naar Strade Bianche als een van de topfavorieten, maar in Toscane kwam hij ten val met een diepe wond op zijn knie als gevolg. Al snel richtte hij zich op E3 Saxo Bank Classic.

"De eerste week focuste ik mij volledig op mijn herstel en heb ik een paar dagen niet gefietst", vertelt Benoot in gesprek met WielerFlits. "Dan ben ik terug begonnen met trainen. Vorige week heb ik een goede trainingsweek gedaan. Ik ben twee dagen naar de Ardennen gegaan en heb een paar dagen in een hoogtekamer geslapen. Dus ik heb wel de nodige trainingsarbeid kunnen doen."

Mentaal heeft Benoot zijn val in Strade Bianche ook een plek kunnen geven. "Ik heb de knop omgedraaid en het is zeer leuk dat ploegmaats het goed doen. Maar ik wist ook dat ik zelf de conditie had om iets te doen. Dat is zonde, maar het hoort er ook bij. Je wordt niet altijd beloond voor de inspanningen die je doet, maar als je het blijft doen, komt dat wel."

Toch weet Benoot nog niet hoe hij ervoor staat en in hoeverre hij kopman Wout van Aert kan bijstaan in de finale van de E3 Saxo Bank Classic en over anderhalve week in de Ronde van Vlaanderen. "Het is de vraag wat de blessure van mijn lichaam heeft gevraagd. Dat gaan we vandaag zien, maar ik kan wel zeker nog beter worden."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.