Jumbo-Visma gaat bijenpakken verkopen als merchandise: 'Hopen in de Tour heel veel Nederlanders in zo'n pak te zien op Alpe d'Huez' 

Richard Plugge hoopt dat het een mooie geelzwarte zomer wordt op deze manier. Wie zie jij wel in zo'n pak op de Alp staan?

bijenpak

Jumbo-Visma blijft flink aan de weg timmeren. Eerder presenteerde het al Gorillas als nieuwe co-sponsor en nu breidt het ook de merchandise uit met een mooi collectorsitem.

De geelzwarte ploeg gaat namelijk toepasselijk bijenpakken verkopen. Jumbo-Visma hoopt bij monde van directeur Richard Plugge dat veel Nederlandse wielerliefhebbers het pak komende zomer tijdens de Tour de France aan gaan trekken om de ploeg aan te moedigen.

"We zien mensen in de gekste pakken langs de kant van de weg staan tijdens de Tour, terwijl wij soms de killer bees genoemd worden. Zo kwamen we op het idee. We hopen in de Tour veel Nederlanders langs de kant van de weg te zijn in ons bijenpak. Het zou toch prachtig zijn als de renners in bocht 7 van Alpe d'Huez door een geelzwarte bijenhaag rijden!", aldus Plugge in het persbericht van de ploeg.

Hier vind je een link naar de site van Jumbo-Visma waar je het pak kunt pre-orderen. Omdat het in de zomer behoorlijk warm kan worden, krijgt het pak ventilatiegaten en kun je ook met de vleugels wapperen om voor de nodige verkoeling te zorgen. In Nederland krijgt de bijenpakcampagne de hashtag #bijzijnismeemaken mee; internationaal is er gekozen voor de hashtag #bethebee.