Rondearts Baskenland noemt situatie Vader lastigste die hij zag: 'Hij vertelde dat hij pijn had'

Milan Vader raakte afgelopen week in de Ronde van Baskenland ernstig geblesseerd.

Vader

De eerste berichten waren zeer ernstig, maar vrijdagavond meldde Team Jumbo-Visma vervolgens dat de mountainbiker annex wegrenner in elk gebal in stabiele toestand in het ziekenhuis ligt. Zaterdag volgde een update waarin door zijn ploeg werd geschreven dat er nog niets aan de situatie van de Zeeuw was veranderd.

Richard Plugge vertelde voorafgaand aan de Amstel Gold Race tegenover het Algemeen Dagblad over de situatie van Vader. "We moeten Milan de tijd gunnen en kijken hoe hij eruit komt. Zijn situatie is stabiel." Ploegmaat Timo Roosen gaf toe dat het nieuws over Vader erin had gehakt. "Als je dit hoort, zit je wel beduusd aan tafel. Het is hopen dat het snel weer beter met hem gaat."

In de Spaanse krant El Correo vertelde hartchirurg en rondearts Tomás Rodriguez over de val van Vader, die viel in een afdaling en over de vangrail vloog. "Ik heb negen Vuelta's meegemaakt en zes Rondes van Baskenland en dit was de meest lastige situatie die ik ooit heb gehad."

"Toen we stopten bij de valpartij, zag ik een renner van Intermarché op de vangrail zitten. Ik verzorgde hem en renners vertelden me dat er nog iemand in het veld lag. Ik keek en zag hem liggen. Toen we bij hem aankwamen, was hij bewusteloos. We beschermden zijn luchtwegen en hij begon weer bij bewustzijn te komen en te praten. Hij vertelde dat hij pijn had. We zagen dat hij een hoofd- en borstblessure had en we besloten hem per ambulance naar Cruces te brengen."

Daar is hij geopereerd. De familie van Vader heeft bekendgemaakt dat de wielrenner in elk geval meerdere rugwervels, een sleutelbeen en schouderblad heeft gebroken bij de val.

Nieuws
  • Cor Vos