Video | Grappig! Fanclub Stefan Küng eet keien met mosterd en curry om Zwitser het goede voorbeeld te geven

Als Küng net zo sterk is als deze video dan is de winnaar van Parijs-Roubaix bekend! Keien (met mosterd en curry!) als ontbijt... Heerlijk filmpje!

stefan küng
  • Afbeelding van Stefan Küng Stefan Küng

Als Vlaamse wielrenner hoef je je banden maar op te pompen en een koersbroek aan te trekken of ze richten aldaar - uiteraard met een plaatselijke kroeg als uitvalsbasis - een fanclub voor je op. Maar ze denken niet alleen binnen de landsgrenzen; Stefan Küng heeft namelijk een zeer fanatieke Belgische fanclub.

Dat lieten de King Küng Freunde, zoals ze heten, al zien in de Ronde van Vlaanderen, waar ze met een metershoge Zwitserse pop hun favoriete renner ondersteunden. En nu is er in aanloop naar Parijs-Roubaix meer.

De Zwitserse pop voor Stefan Küng in De Ronde. |

Want de King Küng Freunde namen aan de vooravond van de helleklassieker een mooi filmpje op om hun held te inspireren de keien op te vreten zondag.

De leden van de fanclub deden dat door letterlijk keien als ontbijt te serveren. In het filmpje zie je enkele King Küng Freunde enorme kasseien per kruiwagen vervoeren en even later zitten de heren aan tefel met zo'n enorme kei op hun bord, met mes en vork in de aanslag. En zo'n kei is natuurlijk zonder wat mosterd en curry niet weg te krijgen...

Stefan Küng is - al dan niet geïnspireerd door z'n fanatieke fanclub - bezig aan een zeer sterk voorjaar. De klassiekerkopman van Groupama-FDJ reed een paar mooie top 10-klasseringen bijeen de afgelopen periode: achtste in de Gold Race, vijfde in de Ronde van Vlaanderen, zesde in Dwars Door Vlaanderen en derde in de E3 Saxo Bank Classic.