HomeAchtergrondGiro | Mark Cavendish terug in Giro: 'De pers creëert een rivaliteit...

Giro | Mark Cavendish terug in Giro: ‘De pers creëert een rivaliteit tussen mij en Jakobsen, dat maakt me bang want ik wil geen ruzie met een vriend’

Mark Cavendish over zijn relatie met Fabio Jakobsen en waarom hij amper praat over de 'strijd' met de Nederlander. En ook over zijn deelname aan de Giro d'Italia.

Cavendish reed vijf keer eerder de Giro d'Italia en tijdens iedere editie won hij minimaal een etappe. De laatste keer dat hij meedeed was in 2013. “Ik hou van de Giro, ik hou van Italië. In het verleden reed ik de Giro om etappes te winnen, maar ik wist dat ik niet zou uitrijden”, vertelde hij in de Bradley Wiggins-podcast.

“Ik kijk er onwijs naar uit. Eerlijk gezegd kijk ik in deze ploeg uit naar iedere race die we rijden. Ik ben 36 jaar oud, maar het voelt of ik weer jonger dan ooit ben.”

Cavendish praatte ook over zijn 'rivaliteit' met Jakobsen. Al weigert de Brit het zelf een rivaliteit te noemen. “Ik heb altijd mijn hele carrière om de Tour de France gebouwd. Ik droomde altijd van de Tour de France.”

Nu gaat Jakobsen hoogstwaarschijnlijk naar de Tour de France ten faveure van Cavendish. “Het is een makkelijk verhaal om te schrijven voor journalisten: ga ik naar de Tour de France of niet? Gaat mijn teamgenoot naar de Tour de France of niet? Het is in mijn opinie zelfs een lui verhaal om te maken. Het is niet zo makkelijk.”

“Fabio en ik hebben elkaar de laatste jaren zo vaak gesteund. Het laatste wat ik wil en het laatste wat hij wil, en dat is hetgeen wat me bang maakt van dit alles, is dat er een rivaliteit wordt gecreëerd tussen ons. We zijn er altijd voor elkaar. En ik weet uit ervaring wat er kan gebeuren als de pers een rivaliteit wil creëren. Dat is niet echt leuk.”

“Helaas geeft dat frictie. Maar zo zijn we niet en zo willen we niet zijn. Dat is waarom ik er niet veel over praat, want ik wil geen ruzie met een vriend van me vanwege iets wat we allebei niet onder controle hebben. En wat ik wel onder controle heb, is om er niet over te praten.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...

BK | Philipsen torst de druk van de topfavoriet. Of durft Alpecin-Fenix twee treintjes op te stellen?

Eindelijk! De royale (maar ondertussen onthoofde) sprint op het BK in Middelkerke komt eraan....