Giro | Koen Bouwman the day after: 'Dat een Giro-winnaar die laatste kilometers voor mij rijdt... superdankbaar!'

Dé man van gisteren kan het nog steeds niet geloven en is Tom Dumoulin ook zeer dankbaar. Mooie woorden!

koen bouwman
  • Koen Bouwman Koen Bouwman

Ploegleider Addy Engels zei gisteren na de zo fantastisch door Koen Bouwman gewonnen Giro-rit dat het Tom Dumoulin zelf was die het initiatief nam om voor Koen Bouwman te rijden.

Na afloop toonde Bouwman zich voor de camera van AD's In Het Wiel zeer dankbaar hiervoor. Hij vertelt hoe de twee sinds kort een speciale band hebben.

"We kenden elkaar nog niet zo goed eerst, maar we zijn in december met z'n tweeën op trainingskamp geweest in Colombia en daar hebben we een heel leuke periode gehad. Er was meteen een goede klik."

En daar zaten ze dan, samen in de ontsnapping. "Op die klim had ik het even moeilijk, maar ik kon wel een goed tempo blijven rijden en een kilometer voor de top weer aansluiten. In de afdaling herstelde ik en die laatste kilometers wist ik: niemand meer laten rijden. Want ik wist dat ik nog een snelle sprint in huis had. Zo'n kans krijg je niet snel meer."

Dumoulin moest eraf, maar kwam terug. Een belangrijk moment. "Hij reed op kop tot de laatste bocht hard door zodat niemand meer weg kon rijden. Dat een Giro-winnaar voor mij rijdt... Ongelofelijk. Daar ben ik superdankbaar voor!"