Giro | Drama bij Team DSM: Romain Bardet moet door ziekte opgeven

Romain Bardet kampte sinds afgelopen nacht met maagproblemen. De nummer vier van het algemeen klassement heeft daardoor moeten opgeven. Bij Team DSM gaan de ballen nu op Thymen Arensman.

Bardet
  • Romain Bardet Romain Bardet

De Fransman maakte op Blockhaus grote indruk met een tweede plek, maar vooral door de manier waarop hij koerste. De klassementsrenner van Team DSM behoorde tot de beste klimmers en presenteerde zich als serieuze kandidaat voor de eindzege. Na de etappe van gisteren stond hij op een vierde plek, maar dat blijkt nu niets meer waard.

Tijdens de etappe van gisteren werd Bardet namelijk ziek en tijdens de nacht is dat enkel erger geworden, schrijft zijn ploeg op sociale media. Hij heeft het weliswaar nog geprobeerd, maar dat bleek tegen beter weten in. Na een aantal kilometer stapte hij gedesillusioneerd in de ploegwagen.

Bij Team DSM moeten ze het geweer van schouder veranderen, maar daarvoor hebben ze met Thymen Arensman nog een uitstekende troef voor handen. De Nederlander staat na het uitvallen van Bardet op een elfde plaats op 1 minuut en 27 seconden van klassementsleider Juan Pedro López.