Indrukwekkende statistieken van Valverde en andere 'oudjes'! De lijst van actieve profs met meeste top 10's in World Tour

Dit is een mooi overzicht waarbij je je petje nog eens dieper afneemt voor Alejandro Valverde! Maar ook de andere renners in het rijtje overleggen indrukwekkende cijfers, met daarbij ook een Nederlander.

alejandro valverde
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Alejandro Valverde is, met een kleine onderbreking dankzij z'n (bloed)hond Piti..., al vanaf 2002 actief in het professionele wielrennen. Dat hij tegen diverse vader en zoons koerste is veelzeggend voor zijn lange carrière.

Tel daarbij op dat Valverde niet alleen al heel lang koerst, maar ook al heel lang heel goed koerst en je krijgt statistieken waarvan je achterover slaat.

Bij Cycling Statistics besloten ze een overzicht te maken van actieve profs en hun top 10-klasseringen op World Tour-niveau. Daaruit blijkt dat Valverde er bijna honderd meer heeft verzameld dan nummer twee Peter Sagan.

Voor Sagan zijn het overigens ook wel indrukwekkende cijfers, want hij had er wel een jaar of tien minder tijd voor nodig dan de Spanjaars. Maar eigenlijk zijn alle cijfers van de renners in dit lijstje wel indrukwekkend, met daarbij ook Bauke Mollema met 161 top 10-klasseringen.

Alejandro Valverde is dan nu wel echt toe aan z'n laatste seizoen, zo maakte hij bekend. Op dit moment rijdt hij in de Giro, waar hij toch ook al weer twee top 10-klasseringen bij elkaar reed. Nadat hij zaterdag wegviel uit het klassement kan hij wellicht eens vanuit de vlucht voor een ritzege gaan.