Giro | Mooie statistiek: meeste Nederlandse top 3-noteringen in etappes sinds Vuelta a España 1993

Opvallende statistiek: in de Giro d'Italia van dit jaar hebben de Nederlandse renners de meeste podiumplaatsen behaald sinds de Vuelta a España van 1993.

Leemreize

De Twitter-pagina Cycling Statistics kwam met die statistiek na de tweede plaats van Thymen Arensman. Na de tweede plaats van Gijs Leemreize in de zeventiende rit staat de teller van Nederlandse podiumplaatsen op negen. Mathieu van der Poel (3x), Koen Bouwman (1x), Bauke Mollema (1x), Gijs Leemreize (2x), Thymen Arensman (1x) en Tom Dumoulin (1x) kwamen tot een podiumplek in een etappe.

Met nog vier ritten te gaan, met onder meer een slottijdrit, is de kans levensgroot dat de Nederlandse renners het ook beter gaan doen dan in de Vuelta a España van 1993. Dat jaar reden Jean-Paul van Poppel (5x), Erik Breukink (3x), John Talen (1x) en Mathieu Hermans (1x) naar een top 3-notering.

Aan de Vuelta a España van 1993 deden elf Nederlanders mee, terwijl aan de Giro d'Italia van dit jaar liefst zeventien Nederlanders aan de start stonden in Hongarije.