Geen Tour voor Lucinda Brand, maar wel een eigen festival: dit is het Lucinda Brand Festival (met heus blokkenschema)

En ze zamelt er ook nog eens geld mee in voor een goed doel dat persoonlijk impact op haar heeft. Als dat

lucinda brand festival

Pinkpop, Lowlands, Best Kept Secret, Down To The Rabbithole, de Zwarte Cross; het zijn allemaal gevestigde festivals in Nederland. Ze krijgen er een klein zusje bij komende zomer, want op 30 juli vindt het Lucinda Brand Festival plaats.

Geen Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Stromae of andere wereldartiesten te zien op die hopelijk zonnige zaterdag, maar het draait er, zoals de naam al zegt om Lucinda Brand, met als 'voorprogramma' haar ploegmanager in het veldrijden Sven Nys.

Dat het festival op 30 juli is, houdt wel automatisch in dat Brand de eerste Tour de France Femmes niet zal betwisten, want die wordt verreden van zondag 24 juli tot en met 31 juli.

Maar het festival belooft een mooie 'vervanger' te worden voor Brand. Het heeft een programma met alles erop en eraan. Zo staat er een heus duel Brand vs. Nys op het programma, zal Lucinda worden ondervraagd door kinderen en geeft ze een weg- én een crossclinic. Ook is er een Lucinda Brand Museum ingericht. De dag wordt afgesloten met een groot feest.

Het blokkenschema van het Lucinda Brand Festival. | Beeld: Twitter Lucinda Brand

Het Festival vindt plaats op en rond de wielerbaan van DRC De Mol, de Dordtse Renners Club De Mol, die dus uiteraard gevestigd zijn in de geboorteplaats van Lucinda, Dordrecht. In onderstaand filmpje vertelt Brand zelf nog wat over het festival.

De opbrengsten van het festival gaan naar de Van der Sar Foundation, onderdeel van de Hersenstichting. Een doel waar Lucinda Brand persoonlijk bij betrokken is, omdat haar beide ouders, net als de vrouw van Edwin van der Sar, werden getroffen door een herseninfarct.