Video | Nieuwe trainingsmethode? MTB'er traint met autoband aan touw achter zich

Dit is wel een heel bijzondere manier van trainen... Bekijk de beelden!

mtb'er traint met band

In Italië is Mathieu van der Poel aan z'n voorbereiding op de Tour de France bezig en daar stapt hij voor de afwisseling ook weleens op de mountainbike, maar er is een Deense multidisciplinaire wielrenner die het trainen op de MTB een nieuwe dimensie geeft.

Sebastian Fini Cristensen is een 26-jarige renner die voor het Deense MTB-team CST PostNL Bafang rijdt en op de weg actief is/was voor het continentale Restaurant Suri-Carl Ras.

Het is geen absolute topper, maar op het gebied van trainen heeft hij we zo z'n eigen methodes blijkt uit een filmpje dat hij op Instagram zette. Hij vond de twee banden onder z'n fiets nog niet voldoende en bond een grote autoband achter z'n fiets voor wat extra weerstand... Wie gaat dit nu ook proberen?

Fini Cristensen is geen topper, maar ook geen pannenkoek. Hij werd meerdere malen Deens kampioen op de mountainbike en werd in 2017 tweede met de Deense ploeg op het WK in de team relay. Daarnaast werd hij vorig jaar individueel ook nog tweede op de Europese kampioenschappen.

Pelotonpraat
  • Instagram