Jumbo-Visma stapt uit Ronde van Zwitserland vanwege coronabesmetting 

Na Team DSM krijgt ook Jumbo-Visma weer te maken met het coronaspook..

jumbo-visma

Wielrennen blijkt helaas een goede afspiegeling van de maatschappij, want waar het RIVM melding maakt van een nieuwe coronagolf in Nederland, daar lijkt het virus ook weer steeds meer rond te gaan in het peloton.

Team DSM moest al met twee mannetjes minder starten in de Baloise Belgium Tour en nu is ook Jumbo-Visma de sjaak. Ze stappen uit de Ronde van Zwitserland na een coronabesmetting en gaan dus vandaag niet meer van start in de vijfde etappe.

De ploeg maakt niet bekend wie er positief getest is of zijn. Het meldt op de eigen website wel dat het vooralsnog geen consequenties heeft op de shortlist voor de Tour de France, waardoor we ervan uit mogen gaan dat het geen van die renners betreft.

Jumbo-Visma stond in Zwitserland met de volgende renners aan de start die op de shortlist voor de Tour de France staan: Robert Gesink, Rohan Dennis, Sepp Kuss en Mike Teunissen. Daarnaast startten ook Sam Oomen, Timo Roosen en Pascal Eenkhoorn in Zwitserland - maar de besmetting kan natuurlijk ook iemand van de staf betreffen.

Nieuws
  • Cor Vos