Tour de France | Twee Nederlanders in selectie Team DSM

ZLM Tour 2022 stage 3

Team DSM heeft zijn selectie voor de Tour de France wereldkundig gemaakt. Twee Nederlanders zullen van start gaan in Kopenhagen: Nils Eekhoff en debutant Martijn Tusveld.

Bij de Nederlandse ploeg jagen ze etappezeges na. Naast de Nederlanders gaan ze dat proberen te bewerkstelligen met Romain Bardet, Andreas Leknessund, Alberto Dainese, John Degenkolb, Kevin Vermaerke en Chris Hamilton. De meest opvallende afwezige is Søren Kragh Andersen, die verstek moet laten gaan omdat hij volgend seizoen waarschijnlijk voor Alpecin-Deceuninck gaat koersen.

Vier van de acht renners hebben ook (een gedeelte van) de Giro d'Italia in de benen, waaronder Tusveld. De klimmer annex tijdrijder eindigde in Italië een keer vijfde in de daguitslag en in het algemeen klassement werd hij als 43ste afgevlagd.

Eekhoff beleeft een zeer moeilijk jaar met coronabesmettingen, valpartijen en andere tegenslagen. De Noord-Hollander start de Tour de France met slechts elf koersdagen in de benen. Onlangs moest hij nog opgeven in de ZLM Tour vanwege corona.

Tour de France
  • Buchten - Netherlands - cycling - Nils Eekhoff (Netherlands / Team DSM) pictured during 33rd ZLM Tour (2.Pro) stage 3 between Heythuysen and Buchten (186KM) - Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2022