Interview | Sepp Kuss: 'Ik geef toe dat het soms best lastig is om helper te zijn in de grootste koersen'

Sepp Kuss staat op het punt om nu wél zelf een grote koers te winnen. Dit oude interview met hem is in dat kader zeer interessant.

Vuelta Espana 2023 - Stage-17

In aanloop naar de Tour van vorig jaar sprak onze redacteuer Tim Beck uitgebreid met Sepp Kuss voor onze Tourspecial. Van dat interview publiceerden we op de website op 24 juni 2022 al een sneak preview. Dat ging vooral over de balans tussen knechten en voor eigen kansen rijden. 

Met deze Vuelta is dat natuurlijk weer hyperactueel geworden. Kuss zegt met terugwerkende kracht (en toen natuurlijk ook al..) een hoop interessante dingen, waarvan met name de laatste alinea al een voorbode leek voor dit succes. Hieronder lees je het.    

Het interview uit juni 2022

Sepp Kuss zal wederom een belangrijke knecht worden voor Team Jumbo-Visma komende Tour de France. Dat doet hij met alle plezier, maar in gesprek met Wieler Revue voor de Tourspecial beaamt de Amerikaan dat hij het niet altijd even makkelijk vindt om zijn kansen op te offeren. 

"Ik geef toe dat het soms best lastig is om helper te zijn in de grootste koersen, maar het is een rol waar ik ook veel plezier uithaal. Het is een eer voor me om de beste renners van het peloton bij te staan. Ik voel me heel comfortabel en heb mijn weg gevonden in de ploeg", vertelt hij tegen Wieler Revue.

"We passen goed bij elkaar en ik krijg eigen kansen. In iedere race zonder de grote leiders is er ruimte om mezelf te laten zien. Als je sterk genoeg bent bij Team Jumbo-Visma, is er altijd de kans om je te meten met de beste renners in koers."

Tekst gaat verder onder de advertentie

'Heb ambitie om zelf klassement te rijden'

Toch kent Kuss zijn plek voor komende Tour de France, waar Team Jumbo-Visma zich richt op het geel naar Parijs brengen met Jonas Vingegaard of Primoz Roglic en het groen met Wout van Aert. "Ik heb ook de ambitie om klassementen in grote rondes te rijden, maar het is niet waar ik me enkel op focus", zegt Kuss over zijn toekomstdoelen.

"Niet veel mensen in de Verenigde Staten hebben mijn achtste plaats in de Vuelta a España vorig jaar meegekregen, maar voor mijzelf was het een goede test om te zien waar ik zou kunnen eindigen in de toekomst. Maar komende Tour de France zal ik de kopmannen weer bijstaan."

Magazine
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023