HomeMagazineTour de France | 10 redenen waarom je de Wieler Revue-Tourspecial in...

Tour de France | 10 redenen waarom je de Wieler Revue-Tourspecial in huis moet hebben!

De Giro d'Italia is voorbijgevlogen, de Tour de France staat alweer voor de deur! Met de Wieler Revue-Tourspecial ben je helemaal op de hoogte voor komende zomer! 10 redenen om 'm snel in huis te halen!

Haal de nieuwe Wieler Revue snel in de plaatselijke boekenzaak of bestel 'm via deze link! Of nog beter: sluit snel een abonnement af en ontvang de Vuelta-special/Tour-terugblik, WK-special en eindjaarsspecial op de mat!

1) Alle etappes, ploegen en favorieten op een rijtje

In een Tour-special kunnen de etappes, deelnemende ploegen en favorieten uiteraard niet ontbreken. Voor welke etappe moet je echt thuis blijven (wij raden ze allemaal aan), met welke kopstukken reizen de ploegen af naar Denemarken voor de Grand Départ en wie zijn de favorieten en outsiders voor geel? We zetten het allemaal op een rijtje!

2) Wout van Aert over de groene droom

“Ik ben niet degene die Roglic uit de wind moet houden.” De ambities van Wout van Aert voor komende Tour de France zijn duidelijk: hij gaat vol voor de groene trui. Hij vertelt in de nieuwe Wieler Revue hoe hij de samenwerking met Primoz Roglic voor zich ziet.

3) Primoz Roglic over werken midden in de nacht

Ook Primoz Roglic zelf komt aan het woord in de nieuwe Wieler Revue. Hij vertelt over de komende Tour de France, maar ook over zijn opmars tot wielerprof. Zelfs toen hij nog roltrappen schoonmaakte, geloofde hij erin een goede wielrenner te kunnen worden. “Vanaf het prille begin had ik het geloof dat ik een speciale wielrenner kon worden.”

4) Sepp Kuss & Neilson Powless over wielrennen in de States

“Het boeit Amerika alleen als je de beste bent in de allergrootste koers”, vertelt Neilson Powless in de nieuwe Wieler Revue. Sepp Kuss en Neilson Powless tekenden in 2018 bij Team Jumbo-Visma. De één rijdt er nog steeds, de ander ging toch terug naar een Amerikaanse ploeg. Ze vertelden over Team Jumbo-Visma, hoe ze in de ban raakten van de sport en de erfenis van Lance Armstrong.

5) Fabio Jakobsen over de herrijzenis (en over Cavendish)

Fabio Jakobsen vertelt over de wederopstanding die hij heeft doorgemaakt. “Ik denk sowieso dat ieder mens iemand kan gebruiken waarbij hij zijn of haar issues kwijt kan. Iemand die zegt dat hij alles zelf kan, is juist de persoon die miszit.” En ja, uiteraard komt ook Mark Cavendish ter sprake.

6) Aleksandr Vlasov over erkenning in Rusland, oorlog en polarized trainen

Hij geldt als een van de grote uitdagers van Tadej Pogacar. Aleksandr Vlasov is definitief doorgebroken en aan de Giro-eindzege van Jai Hindley is te zien dat ze bij BORA-hansgrohe goed weten wat ze doen. Kan Vlasov wat Hindley in Italië deed? We vroegen hem naar zijn ambities, het effect van de oorlog in Oekraïne op hem persoonlijk en hoe hij zo'n grote stap heeft gezet bij BORA-hansgrohe.

7) Hoe Pogacar De Nieuwe Kannibaal werd

Er is maar één topfavoriet komende Tour de France: Tadej Pogacar. We omschrijven hoe hij in drie jaar is uitgegroeid van toptalent tot de Nieuwe Kannibaal.

8) De regisseurs over het zooitje ongeregeld in de Movistar-docu

Regisseurs Marc Pons en Jorgé Larraza zaten de laatste drie jaar op de lip bij Movistar. Ze legden de bij tijd en wijle bizarre gang van zaken vast. In de Netflix-documentaire komt de Spaanse ploeg regelmatig naar voren als een zooitje ongeregeld. De regisseurs vertellen Wieler Revue hoe zij het ervaren: “Soms vindt de ploeg het niet leuk dat we alles laten zien.”

9) Marion Rousse over de Tour de France voor vrouwen

De Tour de France duurt dit jaar niet drie weken, maar vier! Na de mannen volgen tenslotte nog acht etappes bij de vrouwen. Koersdirectrice Marion Rousse legt uit: “Een Tour de France van drie weken is op dit moment niet realistisch voor vrouwen, maar in de toekomst is zeker kans op meer dan acht etappes.”

10) We gingen zelf de fiets op!

We trokken naar Denemarken, waar dit jaar de Grand Départ is en we de etappes verkenden. Verder dokkerden we over de kasseien in Noord-Frankrijk. De vijfde etappe van komende Tour de France gaat immers over keien.

En eigenlijk houdt het niet op bij tien redenen, want je vindt ook nog een interview met Sam Bennett, een verhaal uit het archief van De Neel en een portret van Bernard Hinault in de nieuwe Wieler Revue!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Deze toppers rijden straks de Strade Bianche, Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico

Zet u schrap, want er is veel koers de komende negen dagen! Zaterdag wordt...

‘Spion’ van Sporza doet enkele onthullingen over Evenepoel: ‘Hij trainde op kerstavond in het donker’

Remco Evenepoel heeft een zorgeloze winter achter de rug. Hij beleefde naar eigen zeggen...

Column | Knoop het voor altijd in je oren: het is Strade Bianche en niet Strada Bianchi!

Helaas wordt die fout nogal eens gemaakt en dat is onze redacteur een doorn in het oog.

Team Visma | Lease a Bike start met Valter als kopman in Strade Bianche: ‘Het is een eer om kopman te zijn’

De Hongaar heeft een goede track-record in de Italiaanse semiklassieker. In 2022 werd hij...

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel over aanvallend koersen en wattages: ‘Het is grappig dat juist demarrages de minste pijn doen bij me’

In ons nieuwste magazine – de superdikke seizoengids met alle info over het wielerseizoen...

Interview | Bart Lemmen: ‘Leidinggeven zit in mij, maar ik ga heus niet meteen de lijnen uitzetten’

Het interview met Bart Lemmen staat ook in de Wieler Revue-seizoengids, waar we alle...

René en Willy van de Kerkhof: ‘Wij denken dat Woutje bij de top 3 van de Tour de France kan eindigen’

In ons nieuwe magazine - de seizoenspecial, met alle info over wielerseizoen 2024, koop...