Tour | Tijdrit was voer voor mooie grappen op internet: de sokhelm, pizza Hawaï en meerrrr

Die malle helm zorgde voor veel hilariteit op internet tijdens de tijdrit, maar er waren veel meer opvallende beelden. Een overzicht met de mooiste grappen uit de openingstijdrit van de Tour!

Tour de France 2022 stage 1

De openingstijdrit van de Tour de France eindigde in een verrassende zege voor Yves Lampaert en de reactie van Patrick Lefevere daarop was op zich ook wel een grap, maar er was veel meer reden voor hilariteit.

Cycling Out Of Context, het Twitter-account dat alle rariteiten in het peloton belicht, kon z'n lol op en kwam vingers tekort om alles online te gooien.

Allereerst waren er natuurlijk die vrij aparte sokhelmen waar de renners van QuickStep, BORA en TotalEnergies mee reden (het serieuze verhaal achter de helm lees je hier). Want het leken wel bankovervallers...

Maar ja, alles voor aero hè!

Maar er was meer dan de helm. Een beeld van Mathieu van der Poel nodigde ook uit tot wat grappen van Cycling Out Of Context en Zonneveld. Rugnummer 007 is voor MVDP (klik op onderste foto als je de gephotoshopte kat op schoot bij Mathieu niet meteen ziet).

Zonneveld ging even terug naar de Giro en maakte een ananas-referentie.

Dan was er natuurlijk nog de regen in Kopenhagen. Alsof dat niet voor genoeg gladheid zorgde, lag er ook nog een bananenschil op het parkoers...

Sowieso was het een gevaarlijk parkoers, zo bleek uit luchtbeelden van de regie.

En dan was er ook nog een schans ingebouwd. Kolfje naar de hand van een bepaald iemand natuurlijk!

Yves Lampaert ging dus uiteindelijk het hardst van de schans. Best knap met zo'n langwerpig lijf!

Waar Yves Lampaert heel blij keek, was er bij Wout van Aert een mooi bedroefd gezicht in de hotseat toen z'n landgenoot over de streep kwam. Wout kennende zal hij balen, maar achteraf ook wel kunnen lachen om dit beeld.

O ja, en deze komt nog uit de openingstijdrit van de Giro Donne, maar konden we echt niet laten liggen..

In de Tour rijden de renners vandaag over de veelbesproken Grote Beltbrug naar Nyborg. Helaas lijkt de wind in de etappe net niet helemaal goed te staan voor echt waaiergeweld. In de Giro Donne wacht er net als gisteren een relatief vlakke rit.

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022