HomeTour de FranceTour | Van Aert over actie Eekhoff: 'Sneu, had het gewaardeerd als...

Tour | Van Aert over actie Eekhoff: ‘Sneu, had het gewaardeerd als Nils het even van tevoren had gezegd’

Nils Eekhoff snoepte Wout van Aert gisteren in de tussensprint wat punten en geld af. Daar wilde de Belg nog wel even op terugkomen.. (en hij heeft het ook nog over de koerstactiek van Jumbo-Visma)

In België zal het beeld van die op geld beluste Ollanders er bepaald niet op veranderd zijn na de actie van DSM-renner Nils Eekhoff. Bij de tussensprint snoepte die namelijk ‘stiekem’ de puntjes en het geld dat daarbij hoort af van Wout van Aert.

Ze zaten gisteren allebei in de vroege vlucht in de Pyreneeën-rit naar Foix. Van Aert deed dat al vaker deze Tour en kreeg dan altijd de punten en het daarbij behorende geldbedrag van 1500 euro cadeau van zijn medevluchters cadeau.

Eekhoff besloot het eens anders aan te pakken en sprintte voor het geldbedrag (hij maakt natuurlijk geen enkele kans meer op het groen..), dat ook deels naar de verzorgers en mecaniciens van de ploeg gaat. Voor de camera’s van de NOS en Sporza reageerde Van Aert op de actie van Eekhoff.

“Uiteraard is het niet verboden om die sprint te betwisten, maar ik had het gewaardeerd als Nils het even een kilometer van tevoren had gezegd. Dan hadden we er echt om kunnen sprinten. Nu was het een beetje lullig en sneu van ‘m. Dat heb ik ‘m ook gezegd toen ik ‘m ernaar vroeg. Hij zei dat hij voor het geldbedrag wilde gaan.”

Koerstactiek Jumbo-Visma

Natuurlijk was het geel van Jumbo-Visma verdedigen belangrijker dan punten voor Van Aert (want het groen is al binnen), al had hij ook de benen voor de ritzege ze hij na afloop.

“Met deze benen kan ik Jonas ook bijstaan vanuit de groep van de favorieten, maar we wilden iemand vooraan hebben voor die lange afdaling en na die steile muur had hij eventueel geïsoleerd kunnen zitten, dus dit was voor nu de juiste tactiek.”

“Dat Pogacar zei dat hij zich wat gedemoraliseerd voelde omdat ik vooraan zat? Dat is alleen nog maar beter dan, haha. Maar het is niet zo dat ik het was die per se vooraan moest zitten, maar ik zat vooraan toen de vlucht wegging en ik kon met Nathan (Van Hooydonck, red.) als laatste de oversteek maken.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Zo ziet kou lijden eruit! Mannen van Tour de Tietema trillend als een rietje tijdens The Ride

Bas Tietema zelf rijdt inmiddels in de profploeg van Tour de Tietema, maar zijn...

In het zicht van de haven gestrande Rune Herregodts: ‘Reed Vingegaard achter me? Oh, f*ck!’

We wilden hem met z'n allen wel naar de overwinning schreeuwen voor de tv....

Jan Bakelants over zijn Unbound Gravel: ‘Het was net een cursus pottenbakken, ben onderweg in koelbox met ijs gaan zitten’

We belichtten al de avonturen van Thijs Zonneveld (dat liep op z'n zachtst gezegd...

2.Pro? 1.WT? 2.1? Wat betekenen die codes bij wielerwedstrijden toch precies? Uitleg!

Zie je ook wel 's die codes staan bij wedstrijden, maar weet je niet helemaal hoe het zit? Hieronder vind je het antwoord.

Meer zoals dit

🎥 Vingegaard, Bernal en anderen verkennen normaal verboden Puy de Dôme: ‘Héél erg steil!’

Eddy Merckx verloor er zijn Tour nadat hij een vuistslag in zijn lever kreeg...

Daar is-ie dan: de eerste voorlopige deelnemerslijst van de Tour de France

Deze lijst precies een maand voor de Tourstart komt wel met de nodige disclaimers....

Twitteraar ontwerpt z’n ideale Tourparkoers, met profielen en al: ‘Ik ben een sadist’

Nu de Giro is afgelopen is het zo langzamerhand tijd om ons te gaan...