HomeNieuwsTour de France Femmes: Van Vleuten topfavoriete, maar wie zijn de uitdagers?

Tour de France Femmes: Van Vleuten topfavoriete, maar wie zijn de uitdagers?

Annemiek van Vleuten is de topfavoriete voor de Tour de France Femmes, maar dat was Tadej Pogacar ook bij de mannen. De andere kanshebbers op een rijtje.

Annemiek van Vleuten (Movistar)

Wat Tadej Pogacar was voor de Tour de France voor mannen, is Annemiek van Vleuten bij de vrouwen. Ze is de onbetwiste topfavoriete en van haar wordt verwacht dat ze in het laatste weekend gaat toeslaan. Na haar eclatante zege onlangs in de Giro Rosa vertelde ze dat er nog genoeg in de tank zit voor een weekje Frankrijk.

Marta Cavalli (FDJ Suez Futuroscope)

Op 1 minuut en 52 seconden werd Marta Cavalli tweede in de Giro Rosa. De Italiaanse is dit seizoen definitief doorgebroken met overwinningen in de Amstel Gold Race en Waalse Pijl. Waar ze in die eerste koers nog gebruikmaakte van een tactisch goed moment, was ze in de Waalse Pijl de sterkere van Van Vleuten.

Mavi García (UAE Team ADQ)

De 38-jarige Mavi García completeerde het podium in de Giro Rosa. De Spaanse is een laatbloeier, maar nog steeds bepaald geen veelwinnaar. Van haar twaalf overwinningen waren er acht op het Spaans kampioenschap.

Vollering
Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022

Demi Vollering (SD Worx)

De tweede Nederlandse favoriete voor de eindzege is uiteraard Demi Vollering, die dit seizoen onder meer de Brabantse Pijl en Ronde van Baskenland wist te winnen. Vollering koos ervoor om de Giro Rosa niet te rijden en zich volledig te focussen op de Tour de France Femmes. Heeft met SD Worx bovendien een ijzersterke ploeg.

Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo)

Elisa Longo Borghini is een allround renster. Ze werd vierde in de Giro Rosa, maar won dit seizoen ook met grote overmacht Parijs-Roubaix voor vrouwen. Ze is hoe dan ook de vooruitgeschoven renster bij het machtsblok van Trek-Segafredo als het om de eindoverwinning aankomt.

Andere kanshebbers

Andere kanshebbers waar je de komende week op moet letten, zijn Ashleigh Moolman-Pasio (SD Worx), Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ Suez Futuroscope), Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM), Juliette Labous (Team DSM) en Kristen Faulkner (Team BikeExchange-Jayco). Die laatste heeft een bijzonder verhaal, dat in onderstaande link staat beschreven.

Op wie moet je verder letten? 

Uiteraard op Marianne Vos, die de selectie van Team Jumbo-Visma aanvoert. Zij krijgt met onder anderen Riejanne Markus en Anna Henderson twee ijzersterke rensters met zich mee. Voor de eerste dagen wordt bij Team DSM gekeken naar sprintster Lorena Wiebes, terwijl die ploeg met Liane Lippert ook iets in de heuvelachtige ritten hoopt klaar te spelen.

Vanuit Nederlands oogpunt is het verder interessant om te zien hoeveel vrijheid Ellen van Dijk en de jonge Shirin van Anrooij krijgen bij het Trek-Segafredo van wereldkampioene Elisa Balsamo. Andere bekende Nederlandse rensters aan het vertrek in Parijs: Chantal van den Broek-Blaak (SD Worx), Yara Kastelijn (Team Plantur-Pura), Jeanne Koorevaar (Liv) en Charlotte Kool (Team DSM).

Dan zijn er nog toppers als Grace Brown (FDJ Suez Futuroscope), Lotte Kopecky en Marlen Reusser (beiden SD Worx) die genoemd dienen te worden. Tot slot nog twee interessante namen: drievoudig-wereldkampioene cross Sanne Cant en natuurlijk Urska Zigart, de vriendin van Tadej Pogacar.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...