Fabio Jakobsen na eraf gestuiterde ketting: 'Weet waar ik vandaan kom, maar voor het moment overheerst even de teleurstelling

Fabio Jakobsen kon niet sprinten op de Champs Elysees door pech. Gedesilludioneerd doet hij z'n verhaal over wat er gebeurde en hoe hij erin staat.

Tour de France 2022 stage 21

Hij sleepte zich met alles wat hij in zich had over de bergen om nog één keer te kunnen sprinten. Het was Fabio Jakobsen z'n droom om op de Champs-Elysees te winnen in de Tour. Het liep heel anders vandaag. Hij deed z'n verhaal bij de NOS.

"Ik ben in Parijs en heb niet meegesprint", concludeert hij zeer teleurgesteld. "Op het moment dat ik eigenlijk aan moet gaan, stuitert m'n ketting eraf. Ik weet niet zo goed waarom, misschien een hobbeltje. Dikke vette pech. Veel meer woorden kan ik er niet vuil aan maken."

Toch ging Jakobsen nog even door. "Ik moet eigenlijk heel blij zijn dat ik hier ben. Weet waar ik vandaan kom, maar voor het moment overheerst even de teleurstelling, want als sprinter wil je meesprinten en dat heb ik niet gedaan. Deze Tour kreeg ik drie kansen en daar ben ik heel blij mee, maar toch sta ik hier niet enorm blij."

"Het gaat wel even duren voor ik dit verwerkt heb. Ik weet dat er veel ergere dingen zijn, maar als je drie kansen hebt en je mist er één op deze manier dan is dat zo balen. Daar word ik wel een klein beetje verdrietig van", besluit de Heukelomer die de tweede etappe van de Tour won.

Geen categorie
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022