Einde seizoen Tiesj Benoot na aanrijding met auto op hoogtestage

Dat is even schrikken voor Jumbo-Visma. Tiesj Benoot werd op trainingskamp aangereden door een auto. Een domper voor de Belg.

Classica San Sebastian > San Sebastian 2022

Voor Tiesj Benoot komt er een abrupt einde aan zijn seizoen. Maar daarmee komt de Belg van Jumbo-Visma eigenlijk nog goed weg. Hij werd namelijk aangereden door een auto op training.

De 28-jarige Gentenaar was op hoogtestage in het Italiaanse Livigno (nabij de Stelvio) en kreeg de schrik van zijn leven toen hij werd aangereden. De ploeg bracht nog geen officieel communiqué naar buiten, maar Benoot zou last hebben van zijn nek.

Verder zijn er geen ernstige gevolgen, maar naar verluidt zit het seizoen van de nummer drie van de afgelopen Clasica San Sebastian er wel op. Hij zou onder andere nog aan de start komen in de Hamburg CyClassics en de Ronde van Duitsland.

Voor de Belgische ploeg op het WK wielrennen zou zijn forfait ook een forse aderlating zijn, want op het toch wel lastige parkoers in Australië had hij een belangrijke pion kunnen zijn voor Wout van Aert, zoals hij in de Tour ook sterk reed in dienst van de ploeg.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022