Tim Merlier na EK: 'Als ik uit het wiel kan komen, win ik'

Komend seizoen zijn ze ploegmaats bij Soudal-QuickStep en Merlier neemt nog geen genoegen met plek twee op de aperots, zo lijkt het het...

Elite European Championships - MenÕs Road Race 2022

Tim Merlier moest gisteren tijdens de wegwedstrijd van het EK wielrennen in München zijn meerdere erkennen in Fabio Jakobsen (en Arnaud Démare). Dat lag volgens de Belg van Alpecin-Deceuninck vooral aan het feit dat hij van iets te vroeg moest aangaan, zei hij tegen Het Nieuwsblad.

Merlier is in 2023 ploeggenoot van Jakobsen bij Soudal-QuickStep, feliciteerde die ook meteen na afloop, maar zei  ook dat hij zich niet per se de mindere voelde gisteren. Maar zijn lead-out Bert Van Lerberghe kon net niet lang genoeg doortrekken.

"De finish liep een beetje op en er was tegenwind. Ik voelde Bert stilvallen dus moest ik wel aangaan op 200 meter. Dat was iets te vroeg Het scheelde 25 meter. Gebeurt het omgekeerde, dan wint Fabio ook niet. Als ik uit het wiel kan komen, dan win ik.

Vuelta

Toch was Merlier ook sportief. "Maar ik verlies natuurlijk niet van een pannenkoek. Fabio is supersterk en als er een renner van zijn kaliber in je wiel zit en je moet van iets te vroeg aanzetten, dan is dat meestal dodelijk."

De Belg had echt naar deze koers toegeleefd en voelde zich ook heel sterk. "De conditie is goed, dat merkte ik ook in de bergjes in de aanloop. En toen ik aanzette had ik meteen een paar meter. Ik heb gepiekt naar deze periode en wil nu oogsten in de Vuelta."

Achtergrond
  • Munchen - Germany - cycling - FDJ, Jakobsen Fabio (NED) of Quick-Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022