Video | Ondertussen op de MTB: Puck Pieterse doet wheelie zonder handen en pirouettes

Het is bijzonder om te zien wat Puck Pieterse allemaal kan op een fiets, de MTB in dit geval!

EC Cyclocross 2021 women U23

We leerden Puck Pieterse afgelopen winter kennen als dé revelatie van het veldrijden bij de vrouwen. De jonge Amersfoortse deed vaak mee voor de zege bij de 'grote vrouwen' en kroonde zich in Amerika tot wereldkampioene bij de beloften.

Maar Pieterse is meer dan een veldrijdster. In de zomermaanden is ze vooral actief als mountainbikester. Op haar crossfiets valt ze al op door haar behendigheid - als een van de weinige vrouwen springt ze over de balkjes in koers - en op de MTB is dat niet anders.

Dat bleek uit twee filmpjes die ze postte bij de activiteit op trainingskamp in La Plagne die ze op Strava de titel 'Skills training' meegaf. Pieterse laat zien dat ze een wheelie kan zonder handen en draait samen met een ploeggenoot een paar pirouettes. Als je hieronder naar rechts slidet, zie je de beelden!

Pieterse bereidt zich in La Plagne op hoogte voor op de Wereldkampioenschappen mountainbiken die van 24 tot en met 28 augustus plaatsvinden in het Franse Les Gets. Eerder dit jaar won Pieterse al de Europese titel voor beloften op de mountainbike. Bij het NK werd ze afgetroefd door een andere naam die we uit het veldrijden kennen: Fem van Empel.

Pelotonpraat
  • photo Dyane Ribbink/Cor Vos © 2021