Sam Oomen over Roglic: 'Gaat veel in zijn kop om dat hij niet met de wereld deelt, intrigerend'

Sam Oomen bewondert de fysieke en mentale veerkracht van Roglic. Hij vertelt mooi over de mysterieuze maar fantastische Sloveen.

La Vuelta ciclista a Espana 22-01

Primoz Roglic was gisteren de vierde renner van Jumbo-Visma in vier dagen die de rode trui pakte in de Vuelta. En uiteraard is het ook de bedoeling dat de Sloveen de trui op het eindpodium in Madrid weer draagt. Ploeggenoot Sam Oomen heeft daar wel vertrouwen in.

Dat vertelde hij na de rit van gisteren aan Sporza. Oomen bewondert zowel de fysieke als de mentale veerkracht van zijn kopman. "Vanaf moment één staat hij er gewoon weer. Dat is ontzettend prijzenswaardig."

Hij vindt het ook mooi dat Roglic geen open boek is. "Aan de ene kant ken ik 'm wel, maar aan de andere kant ook helemaal niet. Ik denk dat er heel veel schuilgaat in z'n kop dat hij misschien niet met de hele wereld deelt. Hij is soms wat mysterieus, maar ik vind dat eigenlijk alleen maar fantastisch mooi en ook wel intrigerend."

"Hij straalt nuchterheid en plezier uit. Zoals hij zelf zegt: 'Life goes on, hè'. En zo geschiedde. Ik denk namelijk dat het meteen een visitekaartje is dat hij hier afgeeft. Er is hier in de Vuelta veel explosief werk en dat ligt hem gewoon heel goed", besluit hij.

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022