Video | Hilarisch! Sam Bennett heeft geen publiek bij huldiging, maar geeft toch een showtje weg

Sam Bennett heeft het wel naar z'n zin in de Vuelta! Zelfs als hij na een zware bergrit gehuldigd wordt en er helemaal niemand meer is... Mooie beelden!

Tour de Pologne (2022) stage 3

Sam Bennett won deze Vuelta de twee ritten in lijn die in Nederland werden verreden en staat daardoor stevig in de groene puntentrui. In Spanje rijden de renners voorlopig niet over zijn terrein, maar toch steelt de Ier de show bij de huldigingen.

Eerder deed hij dat al door juist niet op te willen vallen en letterlijk onder te duiken op z'n fiets zodat hij de fotografen niet in de weg zat bij de huldiging van Marc Soler voor z'n ritzege.

Na de etappe van gisteren waren die fotografen allang weg bij het podium toen de sprinter van BORA-hansgrohe er verscheen om z'n groene trui in ontvangst te nemen. Bennett kwam op de mistige aankomst namelijk als 172ste boven in het laatste busje op 36 minuten van ritwinnaar Jay Vine.

Bijna iedereen had op dat moment al eieren voor z'n geld gekozen en de regenachtige berg verlaten. En dus stond er alleen nog een politiebusje toen Bennett het podium op kwam. Niemand om voor 'm te applaudisseren, maar dat kon hem niet deren. Hij maakte er evengoed een showtje van - en het aantrekken van de trui hadden ze ook maar even gelaten voor wat het was..

Bennett kan voorlopig waarschijnlijk nog niet op het podium staan om weer te juichen voor een etappezege, want de sprinters moeten nog even geduld hebben in de Vuelta. Pas in de elfde rit ligt er weer een potentiële kans voor de snelle mannen. Maar tot die tijd lijkt Bennett het dus ook wel naar z'n zin te hebben!

Pelotonpraat
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2022