Website 112 Nederland stelt prioriteiten met kop: 'Deuk in motorkap na aanrijding met wielrenner'

Weten we als wielrenners weer even waar we staan.. (want het was ook niet echt een klein aanrijdinkje ofzo)

Asia cyclist injured on the street bike after collision accident car and bike.

Als wielrenners hebben we er inmiddels maar een beetje mee leren leven dat we de meest gehate groep in het verkeer zijn, maar de website 112 Nederland maakt in een kop nog even duidelijk waar we precies staan (of liggen). Namelijk: onder de motorkap van een bestelbus.

'Deuk in motorkap na aanrijding met wielrenner' kopt de site in een bericht dat op Facebook werd gedeeld. Op de foto erbij zien we inderdaad een deukje in de witte bestelbus. Hé, maar er ligt op die foto hieronder toch ook een fiets op de grond, horen we je denken.

Jazeker, met zo'n vervelende levende deukenveroorzaker erbovenop! Uit de tekst in het artikel blijkt dat de deukenveroorzaker zelf er ook niet geheel ongeschonden vanaf is gekomen. We citeren..: (zie onder facebookbericht)

"Rond 13:45 uur gebeurde de botsing. Een getuige gaf aan de wielrenner ongeveer 30 a 40 kilometer per uur te hebben zien fietsen toen hij werd aangereden door de bestelbus. De wielrenner belandde zo’n vijf meter verderop in de berm. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis."

Het ongeluk met de wielrenner (zo schrijf je dat dus op) vond gisteren plaats op Texel. Wij wensen de wielrenner in kwestie beterschap - en de bestuurder van de bestelbus sterkte met het verwerken van de deuk, natuurlijk!

Pelotonpraat
  • Beeld: iStock/iBrave