Lefevere: 'Positieve test Remco is nu doemscenario, we hebben Cavagna vier dagen alleen laten eten'

Lefevere over het coronaspook en welke rigoureuze maatregelen hij neemt. En hij baalt van de Evenepoel-hype, vooral door vragen van journalisten.

La Vuelta ciclista a Espana 22-13

Het regent in de Vuelta opgaves door corona, en ook niet-opgaves want de jonge Spanjaard koerst door met een besmetting - hij heeft een lage CT-waarde en is niet/amper besmettelijk.

Het baart Patrick Lefevere allemaal grote zorgen om het rood met Remco Evenepoel binnen te slepen, zo schrijft hij in zijn wekelijkse column. Hij ziet de coronatests met een zwaarder gemoed toe dan de bergen. Hij neemt in de ploeg forse maatregelen om positieve tests te voorkomen, zo schrijft hij in zijn column in Het Nieuwsblad.

"We gaan niet flauw doen: een positieve test van Remco is nu het grote doemscenario. We doen er alles aan om dat tegen te gaan. Na de positieve test van Pieter Serry hebben we kamergenoot Rémi Cavagna vier dagen na elkaar alleen laten eten."

"Sindsdien slapen alle renners ook apart op de kamer, wat ze meestal nog vervelend vinden ook. Ik ben als teammanager op mijn privacy gesteld, maar renners doen op de kamer graag nog eens hun verhaal."

Coronaverplaatsingen

Lefevere heeft ook wel een verklaring voor het grote aantal positieve tests in het peloton. "Het grootste probleem zijn voor mij de tussenvluchten. Eerst Utrecht-Bilbao en daarna ook nog Baskenland-Andalusië. Iedereen zit daar dicht bij elkaar, ook op de bus onderweg naar de luchthaven. Veel verder moet je de 22 positieve renners niet zoeken."

Rode Remco in de Tour?

Ondertussen ziet Lefevere in België de Remcomania weer naar grote hoogten stijgen. Hij ziet het met lede ogen aan en baalt van de vragen van journalisten.

"Remco blijft het ondertussen uitstekend doen, maar wij gaan het vel van de beer nog altijd niet verkopen. Ik houd eerlijk gezegd mijn hart vast voor alles wat de komende week nog gaat gebeuren in de koers en daarbuiten."

"Ik vrees voor een exodus van Belgische journalisten richting Spanje. Bij mij beginnen de typische vragen ook te komen. Kan hij dit jaar ook nog wereldkampioen worden? Gaat hij volgend jaar al de Tour rijden? For the record: ik weet het niet en als het van mij afhangt nog niet, neen", is Lefevere duidelijk.

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022