Thymen Arensman na sterke prestatie Vuelta: 'Voel me beter en beter'

De jonge Nederlander kende een goede dag in de Vuelta. Na een dipje zijn de moraal en de benen weer helemaal goed, zo vertelt hij na de koers.

La Vuelta ciclista a Espana 22-13

Thymen Arensman kende een beetje een vervelende periode in de Vuelta. Hij zat een keer mee in de kopgroep en moest zich van de ploegleiding (zogenaamd in samenspraak) terug laten zakken naar het peloton en was in de tijdrit bevangen door de hitte.

Maar in de bergrit naar Sierra de la Pandera reed de jonge Nederlander sterk. Hij kwam als zevende over de streep, nog voor rodetruidrager Remco Evenepoel. Hij schuift ook een plaatsje op in het algemeen klassement, naar de elfde positie, op maar een handvol seconden van nummer tien Ben O'Connor.

Moraal en benen zijn prima bij Arensman, zo liet hij via het social media-team van DSM weten. "Ik voel me beter en beter hier. Misschien was ik in de laatste drie kilometer ietwat overmoedig waardoor ik mezelf een beetje tegenkwam helemaal aan het einde, maar ik heb toch een hoop tijd gepakt op mannen die voor me staan in het algemeen klassement."

Vuelta a España
  • Montilla - Spain - cycling - Thymen Arensman (Netherlands / Team DSM) pictured during 77th La Vuelta ciclista a Espa–a (2.UWT) - stage 13 Ronda > Montilla (168.4km) - Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022