Video | Prachtig! Franse baanwielrenster schreeuwt volkslied mee na goud

Wielrenners hebben natuurlijk een enorme longinhoud en die kun je ook gebruiken tijdens het zingen. Wat een heerlijke beelden (en geluiden)!

UCI track worldchampionships day-4

Bij het gepassioneerd meezingen van een volkslied denken we altijd aan de Italiaanse voetballers die het Fratelli d'Italia voor een interland uit volle borst meezingen. Het cliché is dan dat je na afloop al met 2-0 voorstaat na deze oppepper.

Voor de 20-jarige Française Taky Marie Divine Kouamé was dat oppeppen niet meer nodig, want ze had de 500 meter tijdrit bij het WK baanwielrennen al gewonnen - de Nederlandse Hetty van der Wouw werd er heel nipt vierde.

Die overwinning vierde Kouamé met de gebruikelijke vreugdetaferelen (juichen, Franse vlag om schouders), maar ook tijdens de huldiging zat ze nog vol in de blijdschapsmodus. Voor het thuispubliek op de baan in Saint Quentin zong ze haar longen uit het lijf tijdens het zingen van het Franse volkslied. En in de longen van een wielrenster zit aardig wat volume. Schitterend!

Het WK baanwielrennen gaat vandaag z'n laatste dag in. Onder andere de finale van het sprinttoernooi met Harry Lavreysen staat nog op het programma. Ook Yoeri Havik en Jan Willem van Schip komen in actie tijdens de koppelkoers. Daarnaast is er nog de keirin voor vrouwen met olympisch kampioen Shanne Braspennincx en Steffie van der Peet.

Pelotonpraat
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2022