Na transfer naar UAE Team Emirates wint Bax ook in Langkawi: 'Benieuwd hoeveel ik nog kan verbeteren'

Het is een topweek voor Sjoerd Bax. Zondag werd bekend dat hij naar UAE Team Emirates gaat en maandag won hij in de Ronde van Langkawi.

Coppa Agostoni 2022

De voorlaatste etappe in de Ronde van Langkawi zou eigenlijk bergop eindigen, maar de natuur besliste daar anders over. Zodoende werd het een vrij makkelijke etappe, die glansrijk werd gewonnen door Sjoerd Bax. Die zo zijn hoogvorm extra kracht bijzette. Eerder won de Nederlander al de Copa Agostoni.

Bax kampte begin dit jaar met blessureleed, waardoor hij lang aan de kant stond. Bij Alpecin-Deceuninck kon hij wel blijven, maar dan in de opleidingsploeg waarmee hij niet in de grootste koersen had kunnen starten. Toen Bax in het najaar aantoonde WorldTour-waardig te zijn, koos hij eieren voor zijn geld en tekende hij een contract voor twee jaar bij UAE Team Emirates.

"Ik ben natuurlijk heel blij dat ik volgend jaar voor UAE Team Emirates koers", vertelde hij op de website van zijn nieuwe ploeg. "Ik ben heel benieuwd hoeveel ik kan verbeteren met de steun van een van de beste ploegen ter wereld. En ik ben ook benieuwd hoe het is om met de beste renners ter wereld samen te rijden."

Nieuws
  • Photo Ivan Benedetto/SCA/Cor Vos ©2022