HomeMagazineInterview deel 5 | Sven Nys: 'Zet Pim Ronhaar maar op hetzelfde...

Interview deel 5 | Sven Nys: ‘Zet Pim Ronhaar maar op hetzelfde niveau als Thibau’

Bij de ploeg van Sven Nys rijden met David Haverdings en Pim Ronhaar twee zeer talentvolle Nederlands. Nys vertelt over ze.

Bij de Baloise Trek Lions-ploeg van Sven Nys hebben ze niet enkel Thibau Nys als toptalent, want ook van twee Nederlanders verwacht de tweevoudig-wereldkampioen cross veel: Pim Ronhaar en David Haverdings. “Ik zou ze graag vergelijken met Thibau. Ze zijn misschien ander type renners, maar de stappen die Ronhaar heeft gemaakt in onze ploeg, die zijn voor mij van hetzelfde niveau als Thibau.”

Vorig jaar bewees Ronhaar, die afgelopen jaar ook enkele wegkoersen heeft gereden met de nationale selectie, dat hij al op het podium kan eindigen bij de elite-renners. “Hij is ook al wereldkampioen geweest bij de beloften en hij is een jongen die komende jaren ook op de weg gaat tonen een grote motor te hebben. Daar gaat hij ook fantastische dingen kunnen realiseren. Ik verwacht komende jaren heel veel van hem.”

David Haverdings
De juniorencategorie werd vorig jaar gedomineerd door David Haverdings, die sinds dit seizoen uitkomt voor de ploeg van Nys. “Crosstechnisch is hij misschien wel de allerbeste bij ons, maar hij heeft nog niet de kracht en uithouding als eerstejaars belofte. Een man voor de toekomst, die we enorm veel ruimte gaan geven om te laten ontdekken. Iemand om in de gaten te houden in de cross, maar ook op de mountainbike.”

En ook op de weg gelooft Nys in de kwaliteiten van de Drent. “Ja, zeker ook op de weg, maar daar moet ik hem misschien nog een beetje meer van overtuigen. Hij is iemand die van nature meer de nadruk wil leggen op het mountainbiken. We gaan hem daar vrijheid in geven, maar op een bepaald moment zal je een nadrukkelijk wegprogramma nodig hebben als je verder wil groeien als crosser. Op deze leeftijd kan hij daar nog wel mee spelen.”

Thibau rijdt volgend seizoen voor Trek-Segafredo, waarmee de crossploeg van Nys warme banden heeft. Hoe zijn de verhoudingen wat betreft Ronhaar en Haverdings? “Voorlopig hebben we geen plannen met ze wat betreft de samenwerking met Trek-Segafredo, maar eens dat we zien dat er nood is om die renners te laten doorstromen om ze verder te laten ontwikkelen, dan gaan we met de ploeg in gesprek. Dat contact is heel nauw. Er zijn altijd gesprekken en dat gaat de komende jaren mogelijkheden bieden, maar volgend jaar rijden ze een continentaal programma. Dat zullen we ieder jaar evolueren.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Sonny Colbrell blikt jaar na dato terug op hartstilstand in Ronde van Catalonië: ‘Vandaag is mijn tweede verjaardag’

Het was gisteren precies een jaar geleden dat de wielerwereld werd opgeschud door de...

Ciccone klopt Roglic en Evenepoel op monsterlijke slotklim in tweede rit Ronde van Catalonië

In de tweede etappe van de Ronde van Catalonië stond een flinke bergrit op...

4 Fransen fietsen met dinosaurus van 1024(!) kilometer grootste Strava-kunstwerk ooit

'Strava-art' is al jaren erg populairder onder fanatieke wielrenners en heeft al heel veel...

PROFITEER van een helePoel korting na Milaan-Sanremo!

Ook zo genoten van Mathieu van der Poels solo in Milaan-Sanremo? Wij wel! Daarom...

Meer zoals dit

PROFITEER van een helePoel korting na Milaan-Sanremo!

Ook zo genoten van Mathieu van der Poels solo in Milaan-Sanremo? Wij wel! Daarom...

Interview | Kobe Goossens: ‘Onze ploeg is een beetje als het Jumbo-Visma van 2016’

Niet in de laatste plaats komt dat door de goede structuur bij Intermarché-Circus-Wanty, vertelde...

Wat is Jumbo-Visma dit jaar van plan met Olav Kooij? ‘Als hij er na de laatste keer Kemmelberg bijzit, gaan we voor hem’

Niet Wout van Aert, Primoz Roglic of Jonas Vingegaard waren vorig jaar zegekoning van...