Onderzoek: Team Jumbo-Visma op nummer 6 in lijst meest gewaardeerde sportteams van Nederland

En op de lijst met wat Nederlanders de mooiste sportevenementen vinden, gooit de Tour de France hoge ogen!

Sparkassen Muensterland Giro 2022

Hendrik Beerda Brand Consultancy houdt ieder jaar het Sportsector Merkenonderzoen waarin het bureau in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam meet hoe Nederlanders topsport en topsportevenementen beleven en waarderen. In de uitkomsten van dat onderzoek gooien zowel Team Jumbo-Visma als de Tour de France hoge ogen.

Jumbo-Visma

Uit de reacties van de 54.000 respondenten blijkt dat Team Jumbo-Visma op nummer uitkomt in de lijst van sportteams in Nederland als het gaat om de waardering die Nederlanders ervoor hebben. De Nederlandse vrouwenhockeyers voeren de lijst aan. Er lijkt geen onderscheid gemaakt te zijn tussen de mannen-, vrouwen-, schaats- en wielerteams van de supermarktploeg.

Tour de France

Uit de data van het onderzoek maakt het bureau ook een top 10 op van wat bij Nederlanders de populairste sportevenementen zijn. Daarbij staat de Tour de France op een vijfde plaats. De Elfstedentocht staat - hoewel hij al sinds 1997 niet meer is georganiseerd op nummer 1, gevolgd door respectievelijk de Olympische Spelen, het WK voetbal en het EK voetbal.

Daarna volgt dus de Tour, die daarmee evenementen en competities als de Nijmeegse vierdaagse, de Eredivisie, Champions League en de Grand Prix in Zandvoort achter zich laat.

Pelotonpraat
  • Duimpje omhoog voor Olav Kooij! | Photo: Rene Ohlgen/Cor Vos © 2022