'Bradley Wiggins op rand van faillissement, heeft claim van miljoen aan z'n broek hangen'

Het gaat financieel allesbehalve goed met Bradley Wiggins. De Britse Tourwinnaar zit in zwaar weer volgens Engelse media.

De laatste jaren zien we Bradley Wiggins als analist en man op de motor bij Eurosport optreden en ook in zijn carrière zal de oud-Tourwinnaar bij Team Sky toch goed geboerd hebben. Maar verkeert de Brit in financiële problemen, zo klinkt het.

De Engelstalige website Velonews en Cyclingtips melden allebei dat hem een faillissement boven het hoofd hangt. Volgens hen stammen de problemen al uit 2020 toen het faillissement werd aangevraagd. De schuldeisers, veertien in getal, zouden nu eisen dat Wiggins eens over de brug komt.

Het accountantskantoor MHA Macintyre Hudson treedt op namens de schuldeisers en heeft naar verluidt een claim van één miljoen pond neergelegd bij Wiggins. De Brits zit in een zogenaamde Individual Voluntary Arrangement, een Engelse maatregel die niet te vergelijken is met schuldhulpverlening maar wel betalingsregelingen treft met schuldeisers.

Wiggins zou bezig zijn om eigendommen, waarschijnlijk vastgoed, te verkopen om zodoende meer financiële middelen bijeen te krijgen. De schulden stammen uit de tijd dat twee bedrijven (Wiggins Rights Limited en Team Wiggins) van hem failliet gingen.

Saillant is dat het accountantskantoor ook achter bezittingen van Wiggins aanzit. Ze proberen te lokaliseren waar 'wielermateriaal' (fietsen?) en motoren van hem zijn. Volgens een woordvoerder van Wiggins zijn de zaken waar ze achteraan zitten echter gestolen en doet de politie onderzoek.

Pelotonpraat
  • Beeld: Cor Vos