Video | Alle rare, mooie en bizarre momenten uit het wegseizoen 2022 in een kort maar hilarisch filmpje

Het seizoen in vogelvlucht. Alle rare, mooie en hilarische momenten in net iets meer dan twee minuten. Een heerlijk filmpje!

Giro dÕItalia 2022 stage 10

Het Twitter-account Cycling Out Of Context voorziet ons het hele jaar door van de meest opmerkelijke beelden uit het peloton. Het laat zien wat voor geweldige sport wielrennen is, met al z'n absurditeiten erbij. Aan het einde van het wielerseizoen 2022 (nu dus) maken ze altijd een compilatie en die is er nu!

In het filmpje van iets meer dan twee minuten passeert het hele seizoen de revue, mannen en vrouwen. We zien onder andere die slapstickfietswissels van Jumbo-Visma in de kasseienetappe van de Tour, een balletje hooghoudende Mathieu van der Poel, de kurkenellende uit de Giro en veel meer!

Heb je zelf nog opvallende momenten die je niet in dit filmpje voorbij hebt zien komen - we kunnen het ons eigenlijk nauwelijks voorstellen.. - laat het ons dan vooral weten. Misschien kunnen nog een artikel wijden aan wat onze lezers de meest opvallende momenten van het seizoen vonden!

Pelotonpraat
  • Photo: POOL/FF/SCA/Cor Vos © 2022