'Rob Harmeling nieuwe ploegleider Tour de Tietema Unibet Cycling Team'

Rob Harmeling ploegleider van het Tour de Tietema Unibet Cycling Team? Bas hint er wel op...

Tour de France 2015 - Restday 2 in Gap

Een paar weken geleden maakte Bas Tietema en z'n maten bekend dat zijn Tour de Tietema Cycling Team, met Unibet als hoofdsponsor, komend seizoen een continentaal profteam wordt. De YouTuber zal uiteraard zelf voor zijn team gaan rijden en strikte met Hartthijs de Vries een hardrijder uit het Nederlandse semi-professionele wielrennen.

Met Hugo Haak haalde hij ook een grote naam binnen als (sportief) manager van het team. De zeer succesvolle oud-baancoach zal echter niet achter het stuur van de ploegleidersauto zitten in koers. Daarvoor heeft Tietema al iemand anders gestrikt. Gisteren maakte hij aan tafel in een talkshow RTV Oost min of meer bekend wie dat gaat zijn: oud-renner en graag geziene gast bij De Avondetappe Rob Harmeling.

De naam zelf bevestigde hij niet, maar op de vraag van een tafelgast of ze niet nog een mooie primeur hadden wat betreft de naam van de ploegleider zei Tietema: "De ploegleider gaan we binnenkort bekendmaken, maar hij komt wel uit het Oosten van het land... Hellendoorn, Hellendoorn.."

Als de tafelgast daarop de naam van Rob Harmeling noemt, lacht Tietema veelbetekenend. Even later zegt hij nog dat de gast al 'aardig in de buurt zat' met de naam. In dit filmpje kun je het zelf vanaf 8.43 zien.

In december komt Tietema officieel met het nieuws naar buiten via zijn YouTube-kanaal. Donderdag gaan ze opnames maken met de hele ploeg en omkadering. Harmeling zelf zal nog wel een beetje mee kunnen fietsen met zijn mannen, want in 2021 fietste hij voor het goede doel nog eens 1200 kilometer in 72 uur.

Nieuws
  • Photo Dion Kerckhoffs/Sabine Jacob/Cor Vos © 2015