Arthur van Dongen verwacht veel van samenwerking met Van Baarle: 'Iemand die ook qua mentaliteit héél goed bij ons past'

Bij Team Jumbo-Visma zijn ze voor volgend jaar wéér iets beter geworden. Arthur van Dongen over de samenstelling van de selectie.

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

De ploegleider van de Nederlandse topploeg deed zijn verhaal in de podcast De Cross. Hij ging onder meer dieper in op de aankopen voor 2023. "Persoonlijk vind ik het fantastisch dat ik met Dylan van Baarle en Wilco Kelderman mag werken. Met hen heb ik vroeger al gewerkt bij de opleidingsploeg van Rabobank. Met Wilco later ook nog bij Team Sunweb. Fantastisch dat ze de ploeg komen versterken."

Van Baarle vertelde in Wieler Revue onlangs dat hij bij Team Jumbo-Visma verwacht nóg beter te worden dan hij al was bij INEOS Grenadiers. Van Dongen: "Een fantastische renner natuurlijk. Iemand met een enorme motor en ook iemand die qua mentaliteit heel goed in onze ploeg gaat passen. Een extra troefkaart in het voorjaar, maar ook in grote rondes zal hij een absolute meerwaarde zijn."

Verder gaat Van Dongen dieper in op de status van Sam Oomen, die bij Team Jumbo-Visma nog niet al zijn kunsten heeft kunnen tonen. "Maar Sam heeft dit jaar echt een stap gezet ten opzichte van vorig jaar. Hij heeft in de Giro veel gesukkeld met zijn maag en darmen. En in de Vuelta heeft hij last ondervonden van een val in Polen. Het heeft hem niet meegezeten dit jaar, maar we hebben het laatste van Sam zeker nog niet gezien."

Met Mike Teunissen, David Dekker en Pascal Eenkhoorn vertrekken ook drie Nederlanders bij Team Jumbo-Visma. "Voor bepaalde renners is het ook goed een switch te maken. Dat gebeurt ook in goed overleg met ons. Er wordt aan renners gevraagd wat ze willen met hun loopbaan en dan is het de vraag of dat haalbaar is binnen onze ploeg. De plaatsjes voor de grote rondes zullen immers heel duur zijn."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022