HomePelotonpraatKunst op de fiets! De top 10 van renners die volgens ons...

Kunst op de fiets! De top 10 van renners die volgens ons het mooist op hun fiets zitten

Oud-renners en van nu. We maakten een top 10 van renners die naast hard fietsen ook nog heel mooi erop zitten of zaten (Escartin en Mancebo hebben de lijst nét niet gehaald..)

Wielrennen is natuurlijk geen jurysport; het gaat om zo hard mogelijk van A naar B rijden. Maar het oog wil toch ook wat en sommige renners zitten nu eenmaal mooier op hun fiets dan andere; lijken gemaakt om op een fiets te zitten.

Daarom presenteren wij onze Top 10 van renners uit de geschiedenis van het wielrennen die het mooist op hun fiets zitten, van nummer 10 naar nummer 1!

10) Bauke Mollema (op geheel eigen wijze…)

We weten het: Bauke Mollema zit natuurlijk niet echt heel mooi op z’n fiets. Maar het is Mollema die aan het mollemalen is, en dan is het opeens kunst.

9) Albert Contador

Contador verdient deze plek in de top 10 niet aan de manier waarop hij op z’n fiets zit, maar hoe hij op de pedalen danst – dat beschouwen we toch ook maar even als ‘op de fiets zitten’. Niemand kon en kan dat zo mooi als El Pistolero.

8) Mikel Landa

Landa lijkt nooit af te zien. Onverdroten rijdt hij in fraaie stijl door. Liefst met handen in de beugel bergop. Hij komt altijd net iets tekort, maar aan zijn stijl zal het niet liggen.

Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022

7) Greg Van Avermaet

Van Avermaet stopte na het afgelopen seizoen, maar zijn stilistische manier van de kasseienhellingen bedwingen zal bij ons nog lang in het hoofd zitten.

6) Demi Vollering

Vollering lijkt een beetje de excuustruus in de lijstje. En ach, we wilden er inderdaad ook graag een vrouw in hebben staan. De Zuid-Hollandse is de eerste aan wie we dachten. Stoïcijns trapt ze door, haar bovenlichaam bijna niet bewegend. Met name ze in de Waalse Pijl op de Muur van Hoei zo iedereen uit het wiel reed, zag er mooi uit.

5) Dylan van Baarle

Van Baarle is dan misschien wel de mannelijke Vollering, want ook hij zit stoïcijns op de fiets. Alleen de benen bewegen. Schitterend om te zien.

Photo: Nico Vereecken /PN/Cor Vos © 2023

4) Alessandro Petacchi

Je hebt spurters die maar wat lomp aan hun fiets lijken te trekken in een massasprint. Zo eentje was Alessandro Petacchi niet. Hij sprintte op souplesse.

3) Thomas Dekker

Thomas Dekker barstte van het talent waar het hoge wattages trappen betreft, maar hij was ook een echte stilist op de fiets. Alsof het allemaal geen moeite kostte reed hij rond door en voor het peloton.

2) Tom Dumoulin (op de tijdritfiets)

Bestaat er iets mooiers dan Tom Dumoulin op een tijdritfiets? Ik denk van niet, maar mocht hem niet op nummer van één zetten van de weledelgeleerde hoofdredacteur Willem Sipkema. Dus moet Tom het doen met plek twee.

photo LB/RB/Cor Vos © 2017

1) Filippo Pozzato

Geen Dumoulin op één dus, maar Pippo Pozzato. Dat eiste de hoofdredacteur op straffe van ontslag op staande voet, dus ik heb zijn eis maar ingewilligd. En eerlijk is eerlijk, Pozzato zat ook fantastisch op zijn fiets!

We kunnen ons voorstellen dat je het niet helemaal met ons eens bent; dat mag je ons gerust laten weten in de reacties hieronder of op Facebook. Als het je echt hoog zit, mag je ons ook nog mailen op [email protected] 😉

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky blikt nog eens terug op Strade Bianche vorig jaar: ‘Geen spijt hoe het is gegaan, het was een eerlijke strijd’

Het verhaal is bekend: in de finale kwamen ploeggenoten Vollering en Kopecky op kop...

🎥 Oeps, kasseistrook Parijs-Roubaix staat onder water bij verkenning Israel-Premier Tech

We maken ons op voor die andere wielerwedstrijd over ongebaande paden - te weten:...

Oud-prof Stijn Steels doet boekje open over ‘Zwiftrenners’ Vine en Osborne: ‘Ik krijg nog nachtmerries!’

Stijn Steels stopte eind 2022 op 32-jarige leeftijd met profwielrennen. De zoon van spurtbom...

Mathieu van der Poel over aanvallend koersen en wattages: ‘Het is grappig dat juist demarrages de minste pijn doen bij me’

In ons nieuwste magazine – de superdikke seizoengids met alle info over het wielerseizoen...

Meer zoals dit

🎥 Oeps, kasseistrook Parijs-Roubaix staat onder water bij verkenning Israel-Premier Tech

We maken ons op voor die andere wielerwedstrijd over ongebaande paden - te weten:...

🎥 Kwark met borrelnoten? Remco Evenepoel laat in leuk filmpje zien hoe trainingsdag eruitziet!

Remco Evenepoel is z'n wegseizoen al begonnen met een paar indrukwekkende wedstrijden in Portugal....

🎥 Iets voor motorsportliefhebber Mathieu van der Poel? Een letterlijke DIY motorfiets!

Mathieu van der Poel is naast liefhebber van de wielersport ook een fervent motorsportliefhebber....