HomeAchtergrondSven Nys omringd door 'Ollanders' en dat bevalt: 'Hou van een open...

Sven Nys omringd door ‘Ollanders’ en dat bevalt: ‘Hou van een open en directe communicatie en die heb je met Nederlanders heel snel

Zijn Baloise Trek Lions kleurt oranje en dat vindt Sven Nys geen enkel probleem. Hij legt uit waarom (maar is niet alleen maar positief over het Nederlandse wielrennen)

Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en David Haverdinge. Deze Nederlandse crosstoppers (in wording) crossen allemaal voor het Baloise Trek Lions van Sven Nys. Zo onderhand een Nederlandse vesting dus, waarin alleen zoon Thibau nog een Vlaamse topper is.

Sven Nys vindt het echter geen enkel probleem dat zijn Lions oranje kleuren. Hij kan perfect werken met de Nederlanders in zijn ploeg, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

“Ik moet zeggen dat het me heel goed bevalt met zoveel Nederlandse coureurs. Het klikt heel goed. Ik houd van een open en directe communicatie en die heb je met Nederlanders heel snel. Een Vlaming is iets gereserveerder en kun je ook niet altijd direct op iets aanspreken.”

Overigens is het geen bvewuste keuze dát er zoveel Nederlanders bij hem rijden. “Dat is zo gelopen. Als je eenmaal toppers als Van der Haar en Brand in het team hebt, dan zijn hun landgenoten ook sneller geneigd die stap te maken”

Nederlandse wielercultuur

Nys werkt dus graag met de Nederlandse talenten en ziet ook dat er veel goed geregeld is. “Je mag niet onderschatten in welke mate Nederlandse kinderen kunnen beschikken over de mogelijkheden om te gaan fietsen. Er is een goede infrastructuur van fietspaden en er is een breed aanbod van verenigingen om te beginnen met wielrennen.”

De Kannibaal van Baal deelt ook een pluim uit aan het project van Richard Plugge en Merijn Zeeman. Niet alleen voor wat betreft de topsportploeg. “Jumbo-Visma is belangrijk. Zij steken veel tijd, geld en energie in kennismaking met de wielersport.”

Maar hij ziet ook dat er in zijn eigen Vlaanderen meer prioriteit wordt gegeven aan de wielersport. “In Vlaanderen is de overheid veel meer bereid de wielersport te ondersteunen. In Nederland zullen jullie werk hebben om de wielersport een goede infrastructuur te laten behouden met toenemende regels en minder politie-inzet.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Pidcock kiest zijn WK-favoriet en reageert op kritiek: ‘Het is mijn beslissing of ik al dan niet WK rijd’

Wie Pidcock ziet als zijn opvolger? "Wout. The big racer", vertelt hij in een...

Groenewegen sprint met twee vingers in de neus naar zege in Saudi Tour: ‘Een geweldig begin van het seizoen’

De eerste etappe in de Saudi Tour werd gekenmerkt door slechte wegen, enorme snelheden...

Gerben de Knegt vol vertrouwen voor WK: ‘Ik denk dat Mathieu zal winnen na een spannende slotronde waarin hij Van Aert lost’

Afgelopen weekend won zowel Van Aert als Van der Poel op indrukwekkende wijze. De...

Geen zorgen om knieblessure Bernal: ‘Hij is onderzocht en er is niets zorgelijks’

De Colombiaan van INEOS Grenadiers kampte namelijk met knieklachten. Vorig jaar brak Bernal onder...

Meer zoals dit

Tom Pidcock kiest zijn WK-favoriet en reageert op kritiek: ‘Het is mijn beslissing of ik al dan niet WK rijd’

Wie Pidcock ziet als zijn opvolger? "Wout. The big racer", vertelt hij in een...

Onfortuinlijke Bouhanni komt negen maanden na horrorcrash opnieuw keihard ten val

De 32-jarige topsprinter van Arkéa-Samsic kwam in april vorig jaar tijdens de Ronde van...

Tomas Van Den Spiegel over kritiek op wereldbeker: ‘Overaanbod in Vlaanderen is grote pijnpunt van de cross’

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics is ambitieus. Hij wil het veldrijden...