HomeAchtergrondSven Nys omringd door 'Ollanders' en dat bevalt: 'Hou van een open...

Sven Nys omringd door ‘Ollanders’ en dat bevalt: ‘Hou van een open en directe communicatie en die heb je met Nederlanders heel snel

Zijn Baloise Trek Lions kleurt oranje en dat vindt Sven Nys geen enkel probleem. Hij legt uit waarom (maar is niet alleen maar positief over het Nederlandse wielrennen)

Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en David Haverdinge. Deze Nederlandse crosstoppers (in wording) crossen allemaal voor het Baloise Trek Lions van Sven Nys. Zo onderhand een Nederlandse vesting dus, waarin alleen zoon Thibau nog een Vlaamse topper is.

Sven Nys vindt het echter geen enkel probleem dat zijn Lions oranje kleuren. Hij kan perfect werken met de Nederlanders in zijn ploeg, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

“Ik moet zeggen dat het me heel goed bevalt met zoveel Nederlandse coureurs. Het klikt heel goed. Ik houd van een open en directe communicatie en die heb je met Nederlanders heel snel. Een Vlaming is iets gereserveerder en kun je ook niet altijd direct op iets aanspreken.”

Overigens is het geen bvewuste keuze dát er zoveel Nederlanders bij hem rijden. “Dat is zo gelopen. Als je eenmaal toppers als Van der Haar en Brand in het team hebt, dan zijn hun landgenoten ook sneller geneigd die stap te maken”

Nederlandse wielercultuur

Nys werkt dus graag met de Nederlandse talenten en ziet ook dat er veel goed geregeld is. “Je mag niet onderschatten in welke mate Nederlandse kinderen kunnen beschikken over de mogelijkheden om te gaan fietsen. Er is een goede infrastructuur van fietspaden en er is een breed aanbod van verenigingen om te beginnen met wielrennen.”

De Kannibaal van Baal deelt ook een pluim uit aan het project van Richard Plugge en Merijn Zeeman. Niet alleen voor wat betreft de topsportploeg. “Jumbo-Visma is belangrijk. Zij steken veel tijd, geld en energie in kennismaking met de wielersport.”

Maar hij ziet ook dat er in zijn eigen Vlaanderen meer prioriteit wordt gegeven aan de wielersport. “In Vlaanderen is de overheid veel meer bereid de wielersport te ondersteunen. In Nederland zullen jullie werk hebben om de wielersport een goede infrastructuur te laten behouden met toenemende regels en minder politie-inzet.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Cavendish vergeeft Sagan voor crash in Tour 2017: ‘We zijn heel close, hij is een legende’

De tijden dat Peter Sagan en Mark Cavendish epische sprintduels in de Tour uitvochten,...

18-jarige Spanjaard uit team van Valverde overleden na ongeval op training

De 18-jarige Juan Pujalte is donderdag om het leven gekomen na een ongeval op...

Verplicht crossen in buitenland en verbod op nationale crossen: UCI introduceert strenge regels omtrent wereldbeker

Afgelopen winter is wat commotie ontstaan over de wereldbeker veldrijden. Vanwege de drukke kalender...

Niki Terpstra: ‘De vrouw van Julian is ook een carrièretijger, en Patrick vindt het denk ik fijner als de aandacht naar Julian gaat’

Lefevere refereerde in een interview in Humo aan een gesprek dat hij heeft gehad...

Meer zoals dit

Cavendish vergeeft Sagan voor crash in Tour 2017: ‘We zijn heel close, hij is een legende’

De tijden dat Peter Sagan en Mark Cavendish epische sprintduels in de Tour uitvochten,...

Moederbedrijf achter succesploeg SD Worx gaat het ook voor de wind: voor het eerst meer dan 1 miljard omzet

De wielerploeg SD Worx - inmiddels SD Worx-Protime - vierde in 2023 succes na...

Wie kan Tadej Pogacar van de zege afhouden in Strade Bianche? 5 dark horses!

1) Matej Mohoric De winnaar van Milaan-Sanremo 2022 kan zich als geen anders vastbijten in...