Roglic dacht aan stoppen na val Vuelta: 'Moest uitspraken over Fred Wright wel doen'

Primoz Roglic lucht zijn hart over de Vuelta en zijn veelbesproken val, waarvan hij Fred Wright de schuld gaf.

La Vuelta ciclista a Espana 22-16

Gisteren berichtten we al over een interview dat Primoz Roglic gaf aan Radio Slovenia. Hij zei onder andere dat hij nooit voor een andere ploeg dan Jumbo-Visma zou willen rijden. Maar in hetzelfde gesprek zei hij ook de Sloveen na zijn val in de afgelopen Vuelta door een diep dal ging.

Van die val gaf Roglic zijn collega Fred Wright de schuld in een veelbesproken interview na de koers. Daar blijft hij achter staan en het is er zelfs de reden van dat hij nu toch weer op de fiets kruipt.

"Ik heb mezelf afgevraagd of het nodig was om iets te zeggen of te schrijven, maar waarom moet je altijd maar stil blijven? Ik moest het gewoon kwijt. Het is voor mij nu ook makkelijker om terug te keren in het peloton. Anders had ik dat misschien wel helemaal niet meer gedaan."

Roglic staat ook nog steeds volledig achter zijn woorden van toen. "Ik wilde gewoon aangeven dat ik graag wil koersen in een omgeving waar fair play hoog in het vaandel staat. Dat was mijn punt."

De drievoudig winnaar van de Vuelta is nog steeds aan het herstellen van zijn val. Hij onderging een schouderoperatie en heeft voorzichtig weer z'n eerste kilometers gemaakt op de fiets. Roglic hoopt begin december gewoon bij de ploeg aan te kunnen sluiten voor het trainingskamp in Spanje.

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022