Thomas Dekker stopte met drinken: 'Het heeft me een ander leven gegeven'

Thomas Dekker dronk de afgelopen jaren heeeel veel (met onder andere Leonardo di Caprio), maar gooide het roer om.

Thomas Dekker kende op z'n zachtst gezegd een wielerloopbaan met de nodige hobbels. Hij werd als jong talent op een voetstuk gezet, werd geschorst en belandde in een diep dal. Ook na z'n carrière ging hij lange tijd als glamourboy door het leven.

Skiën met Leonardo di Caprio

Van het ene feest naar het andere feest. Dat was lange tijd de levensstijl van Dekker. Met dank aan zijn veel oudere Amerikaanse vriendin (een producente in Hollywood) verkeerde hij in de jetset. In de nieuwste Beau Monde vertelt hij hoe het eraan toeging.

"Nathalie en ik vlogen de hele wereld af naar kunstbeurzen en filmevenementen en noem het allemaal maar op. In een gemiddelde week kon het zomaar gebeuren dat we de ene dag dineerden met Ricky Martin en een paar dagen later op skivakantie gingen met Leonardo DiCaprio."

"In mijn nieuwste boek ‘Koersen op geluk’ omschrijf ik een gemiddelde dag als: ‘Wakker worden in een prachtig hotel in Beverly Hills, ons klaarmaken voor de lunch, eten, drinken, vrijen, douchen, een hazenslaapje en hup, ons klaarmaken voor het diner.’ Toen ik nog wielrende, dronk ik amper. Maar nu liet ik het me goed smaken: een cocktail als aperitief, een paar wijntjes tijdens het eten, nog een cocktail."

Het roer om

Het brak Dekker uiteindelijk op. Hij gooide het roer om. Met Nathalie is hij allang niet meer samen en hij stopte met drinken. Een besluit waar hij nog geen seconde spijt van heeft gehad.

"Niet-drinken heeft me een ander leven gegeven. In de periode in Los Angeles heb ik stilgestaan, nu ga ik weer vooruit. Voorheen ging ik aan het einde van de dag een kroeg in en struikelde pas uren later weer naar buiten, de volgende ochtend niet meer wetend wat ik waar met wie had gedaan. Ik was in die tijd ook een beetje pafferig, je wordt van alcohol toch opgeblazen."

Het heeft Dekker dus totaal veranderd. Hij leeft nu een heel ander leven. "Nu ben ik veel fitter en denk ik ’s avonds: wat zal ik eens gaan doen? Een serietje kijken, een boek lezen? Ik toon vaker initiatief, er komt meer uit mijn handen."

"Veel mensen vragen: ‘Is het niet moeilijk om nooit meer te drinken?’ Maar ik ben heel extreem, dat is waar ik goed in ben. Als ik een beslissing neem, dan is dat wat het is. Ik zou het verdrietig vinden als ik toch weer zou gaan drinken: dan word je zo’n ex-sporter die nog wel een beetje wordt herkend, maar elke avond treurig aan de bar zit.”

Achtergrond
  • Beeld: Instagram Thomas Dekker