🎥 Een snelcursus stuurlint tapen: dit is de beste en handigste manier

Zelf je stuurlint tapen voor je racefiets? In deze korte video zie je hoe je dat het handigst doet. Goede uitleg!

Een stuurlint is niet het duurste onderdeel van je racefiets, maar het is ontegenzeggelijk wel belangrijk - al denkt Tom Dumoulin daar anders over en kon hij het wel af met ducttape.. Maar voor de gewone sterveling is stuurlint toch wel aan te raden.

Slijtage

Helaas slijt dat lint ook wel onder jouw ijzeren greep van het stuur en dus kom je er niet onderuit om het zo nu en dan te verversen. Met de remgrepen en andere lastige obstakels op en rond je stuur is zoiets nog geen sinecure. Ook de manier waarop je het op je stuur bevestigt maakt nogal wat uit - zelfs voor de veiligheid.

Maar gelukkig zijn er mensen die het heel goed en snel kunnen en dat met ons willen delen! In het filmpje hieronder zie je hoe je stuur het handigst en best voorziet van een nieuw stuurlint. Appeltje, eitje als je het zo bekijkt, toch?

Mooie fietsen

Als je je hart wil ophalen aan mooie fietsen moet je trouwens even door de tijdlijn van dit account scrollen. Je komt er door op de accountnaam te klikken. Je zult bijna alle fietsen van alle merken wereldwijd aantreffen, de een nog mooier dan de ander!

Zelf in het zadel
  • Beeld: Instagram loves_road_bikes