Tom Dumoulin: 'Aan aanbiedingen ontbreekt het niet, maar ik heb nog niets getekend'

Tom Dumoulin vertelt waarom hij het plezier verloor in het fietsen, maar desondanks nog lang niet is uitgekeken op de wielerwereld.

Tom Dumoulin (Former Dutch Cyclist)

Eerder deze week blikte Tom Dumoulin al uitgebreid terug op de Giro van 2017 en zijn ruzie met Vincenzo Nibali in die ronde, maar nu kijkt hij in de internationale pers bij de Franse sportkrant L'Equipe ook vooruit.

De afgelopen tijd deed Dumoulin van alles: fietsen in Nepal met maatje Bram Tankink, kickboksen en skitouren (lange skitochten, tussen langlaufen en 'normaal' skiën in), maar in het interview zegt hij dat-ie nu weer klaar is om echt iets te gaan doen.

"Ik moet zeggen dat ik echt geen tijd heb gehad om me te vervelen; ik heb geen dag op de bank naar de tv zitten kijken. Nu wil ik wel weer mijn steentje bijdragen aan de samenleving, haha."

Hoe en wat weet Dumoulin nog niet precies, maar hij is zeker nog niet uitgekeken op de wielerwereld. "Als toeschouwer bij het WK in Australië voelde ik dat het nog steeds mijn wereld was. Aan aanbiedingen ontbreekt het niet, maar ik heb nog niets getekend. Mensen gaan mij ongetwijfeld weer in de wielerwereld terugzien."

Over actieve wielercarrière

We blijven hem dus vermoedelijk in de wielerwereld zien, maar met de Franse sportkrant sprak hij uiteraard ook over zijn eigen actieve loopbaan als wielrenner.

"Ik had het echt voor geen goud willen missen. Strijden tegen en met de besten. Ik voel me nu ik het achter me heb gelaten echt gelukkig, want ik weet dat ik zoveel dingen heb geleerd voor de rest van mijn leven. Aan de andere kant: ik ben ook blij dat er nu een rustiger leven op me wacht."

Want er zat ook een flinke keerzijde aan het zijn van topsporter, vertelt Dumoulin. "Ik had geen controle meer over mijn carrière en verloor daardoor langzaam het plezier erin. Dat vond ik dus echt niet leuk eraan. Ik was degene die zich moest bewijzen op de fiets, maar veel mensen voelden zich verantwoordelijk voor mijn carrière."

Achtergrond
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2022