Josse van Tour de Tietema had nét z'n jaardoel niet gehaald en maakte nog even een ritje op de stadsfiets vlak voor middernacht

Net je jaardoel niet halen? Dat liet Josse Wester van de Tour de Tietema niet op zich zitten. Hij pakte er een stadsfiets bij.

We kennen het gevoel allemaal wel als fietsers: dat de getallen op Strava je net niet zinnen. Nog even een blokje om waardoor je rit van 99,81 kilometer toch die mooie 100 wordt. We hebben het allemaal weleens gedaan. Josse Wester pakte het nog net even anders aan.

Hij kwam er gisteren na een oliebollenmoddertocht met z'n maat Bas Tietema van Tour de Tietema achter dat hij z'n Strava-jaardoel van 8000 kilometer op een paar honderd meter na niet had gehaald.

Dat is moeilijk te verkroppen natuurlijk, maar Wester ging niet bij de pakken neerzitten en zich dan maar op het jaardoel oliebollen eten storten. Nee, 's avonds om 21.30 trotseerde hij nog een keer wind en regen om nog even een heel klein ritje je te maken op de stadsfiets.

Wie gisteren een streep door Drachten zag flitsen, zag geen vallende ster maar Josse Wester die z'n jaardoel haalt, want hij reed lekker door op de stadsfiets in de rit van bijna een kilometer - Jeffrey Hoogland gaat nog net iets harder maar het scheelt niet veel.

En hier is het bewijs van de Strava-activiteit zelf. Een nieuwe klassieker in wording?

<div class="strava-embed-placeholder" data-embed-type="activity" data-embed-id="8318167234"></div><script src="https://strava-embeds.com/embed.js"></script>

Heb jij je jaardoel gehaald op Strava? Als je iets bijzonders hebt gedaan op fietsgebied in 2022 laat het ons vooral weten op redactie@wielerrevue.nl. Wie weet kunnen we er aandacht aan besteden!

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Josse Wester