Wout van Aert over zoon Georges: 'Liever geen wielrenner, maar stel dat hij zo'n Playstation-kind wordt...'

Wout van Aert over de toekomst van zijn zoontje. Een Playstation zal er niet snel inkomen in huize Van Aert...

World Championships elite men - Road - 2022

Wout van Aert en Sarah De Bie hun zoontje Georges werd afgelopen week twee. De Bie bracht een kinderboek uiteen kinderboek uit waarin het hectische leven van een profwielrenner die veel van huis is een belangrijke rol.  speelt.

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad sprak het echtpaar uitgebreid over het ouderschap en hoe dat te combineren met het leven van een profwielrenner. De kopman van Jumbo-Visma komt daarin onder andere te spreken over de toekomst van zijn zoon. Hij is daar zeer benieuwd naar en heeft ook wel wat do's en dont's.

"De maatschappij verandert enorm. In welke wereld gaat hij terechtkomen? Ik was een jongen die maar één ding kende: buiten spelen. Stel dat Georges zo’n Playstation-kind wordt … Ik weet niet of ik daarmee ga kunnen omgaan. Dat beangstigt me. Maar ik hoop vooral dat hij een gelukkige jongen wordt. Al de rest is eigenlijk bijzaak."

Past het bestaan van een wielrenner ook bij het credo 'gelukkige jongen'? Van Aert twijfelt. "Ik zou zeggen: bijna liever niet. Als zoon van wielrenner worden is ontzettend ondankbaar. Ik heb al een paar mooie koersen gewonnen. Ze zullen hem altijd vergelijken met zijn papa. Ik wil hem dat niet aandoen."

Ook het aspect vallen speelt daarin mee. "Ik rij zelf. Ik ken de risico’s. Ik ben ook al zwaar gevallen. Maar dat ben ikzelf. Ik wil niet dat hij diezelfde risico’s neemt. Je bent zorgzamer voor wat je het meest dierbaar is dan voor jezelf."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022