Robert Gesink in Australië: lange ritten, filmpje van kangoeroe en mooie plaatjes: 'Eén van de beste plekken ter wereld om te fietsen'

Robert Gesink rijdt de Tour Down Under, maar trok al eerder met zijn gezin naar Australië. Het leverde onder andere een heerlijk kangoeroe-filmpje op!

Robert Gesink is een slimme jongen. De 36-jarige Jumbo-Visma-veteraan betwist vanaf 17 januari de Tour Down Under en omdat het ook in zijn woonoord Andorra schoolvakantie is, nam hij voorafgaand aan die rittenkoers zijn gezin mee naar Australië

Een beetje vakantie vieren dus met vrouw, dochter en zoon maar natuurlijk ook trainen. Heel hard trainen, want Gesink rijgt de ritten van 150 kilometer met meer dan 3000 hoogtemeters aaneen sinds hij down under is.

Dat lijkt de Achterhoeker geen straf te vinden. Bij zijn oudjaarsdagritje voegt hij onder de rittitel toe dat de omgeving van Adelaide, waar de Tour Down Under traditiegetrouw plaatsvindt, volgens hem een van de mooiste plekken ter wereld is om te fietsen. De plaatjes die hij bij het artikel post bewijzen dat ook wel.. (swipe voor foto's)

Maar de filmpjes zijn nog veel mooier! Want een paar dagen later maakt Gesink weer een rit van meer dan 150 kilometer tegen en daarin komt hij een gezellig in het rond hoppende kangoeroe tegen. Gesink denkt ook aan de thuisblijvers en maakt een mooi filmpje (swipe andermaal door de foto's om 'm te bekijken).

Als gezegd gaat de focus van 17 januari echt op competitief wielrennen. Na twee jaar coronaellende vindt de Tour Down Under eindelijk weer eens plaats. Naast thuisrijder Rohan Dennis start Jumbo-Visma met een geheel Nederlandse ploeg: Milan Vader, Mick van Dijke, Jos van Emden, Timo Roosen, Lennard Hofstede en dus Robert Gesink.

Ook renners als Geraint Thomas, Chris Froome, Caleb Ewan (rijdt voor een gelegenheids Australisch team), Jai Hindley, Jay Vine en Michael Matthews geven acte de présende - inderdaad een hoop Australiërs in koers, niet geheel verrassend.

Pelotonpraat
  • Beeld: Strava Robert Gesink