Michael Matthews klaagt over gebrek aan respect in peloton: 'Ik werd van twee kanten geduwd'

Het wegseizoen is nog maar net begonnen en Michael Matthews is het gedrag van z'n collega's al zat.

Team presentation TDU 2023

Het was voor Joris Nieuwenhuis reden om het wegwielrennen op het hoogste niveau vaarwel te zeggen en te kiezen voor de cross. Het gewurm en gedoe in het peloton. Ook Michael Matthews klaagde erover na de tweede rit in de Tour Down Under. De Australiër verspeelde er zijn klassement mee in zijn thuiskoers.

Na de door Rohan Dennis gewonnen rit liep hij leeg tegenover de camera aan de finish. Matthews legde uit wat er gebeurde.

"Ik zat goed steeds goed gepositioneerd en pakte bij de tussensprints zelfs wat tijd terug. Het team reed ongelofelijk goed. Maar ik weet het niet, man. Waar is het respect in het peloton gebleven? Ik zat in prima positie, maar werd van twee kanten geduwd. Daardoor raakte mijn ketting raakte vast tussen mijn frame en crank en ik kreeg hem er niet uit."

Uiteindelijk finishte Matthews in een grote groep op ruim twee minuten van Dennis. Zijn rol in het klassement is uitgespeeld. "Het lukte niet meer om terug te komen. Ik had nog geluk dat wat jongens me hielpen om tijd terug te pakken, maar eigenlijk was het vanaf het moment met m'n ketting klaar. Nu is het alle ballen op Yates denk ik, hopelijk hebben we met hem een plan B."

Simon Yates was met Dennis, Jay Vine, Mauro Schmid en Jai Hindley vooruit. De Brit staat evenwel nog niet in de top 10 van het algemeen klassement.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023